Flyselskap

Lufthansas pilotskole i Phoenix oppgraderer flyflåten

pilotskole

 

Lufthansa Aviation Training (LAT) skal kjøpe 25 nye Cirrus SR 20-fly til sin pilotskole i Phoenix, Arizona. Investeringen ligger på ca MNOK 120.

Trainee piloter på Lufthansa Aviation Training USAs base har tidligere lært sine ferdigheter i single-motor F33A Bonanza-fly fra produsenten Beechraft  helt siden 1972. “Med den nye single-motor Cirrus SR 20 vil elevene ikke bare lære å fly utstyrt med alle de nyeste funksjonene, men det vil også bety en reduksjon i drifts- og vedlikeholdskostnader med 50%, sier Rainer Hiltebrand, administrerende direktør i Lufthansa Aviation Training.

Om lag 350 piloter i året gjennomgår lærling-programmet ved flyetrening skolen i Arizona. De fleste av dem fortsetter deretter som piloter i Lufthansa-konsernet. Men også eksterne kunder som Det Tyske Forsvaret og andre flyselskaper som KLM og All Nippon Airways (ANA) sender sine kadettpiloter til Phoenix for opplæring. Leveringen av det nye treningsflyet starter i oktober, og leveransen vil være komplett innen februar 2018. Flyene vil bære logoen til European Flight Academy. LAT har gruppert sine treningsskoler i Tyskland, Sveits og USA under dette samme merkenavnet.

En beslutning om hva som vil skje med Bonanzas etter overføringen, er ikke tatt. “Vi vil sannsynligvis tilby dem til salgs til tidligere studenter i Phoenix,” sier Hiltebrand. “For mange av våre tidligere elever som nå er piloter, er det en svært høy følelsesmessig verdi knyttet til disse flyene.”

Om pilotskole (LAT)

Lufthansa Aviation Training (LAT) ble opprettet i begynnelsen av 2017 gjennom fusjonen av Lufthansa Flight Training og Swiss Aviation Training. Med tolv treningssteder og en kundeportefølje på over 200 flyselskaper, er Lufthansa Aviation Training et av de ledende selskapene innen trafikk flyger opplæring.

De ulike selskapene i Lufthansa-konsernet trener alle sine cockpit- og kabinpersonell hos LAT, sammen med en rekke kjente internasjonale flyselskaper. LAT har gruppert sammen sine opplæringsskoler under merkevaren  “European Flight Academy“.

%d bloggere liker dette: