Flyselskap

Qatar Airways bekrefter bestilling av 20 737 MAX

bekrefter bestilling av
Qatar Airways Boeing 737 MAX – Foto: Boeing

Qatar Airways har bekreftet en bestilling av 20 Boeing 737 MAX på Paris Air Show. Selskapet avventer resultatet av en mulig utvidelse i Italia og India før de bestemmer seg for å utøve flere opsjoner. Det fortalte selskapets administrerende direktør mandag.

Qatar Airways undertegnet en intensjonsavtale for opptil 60 stk 737 MAX 8  mot slutten av 2016. Kontrakten har i følge listeprisen en verdi på 6,9 milliarder US-dollar, eller 58 milliarder norske kroner.

“Vi har ytterligere opsjons rettigheter på 40 fly, som vi kan utøve avhengig av veien videre med både Meridiana (Italia) og vårt indiske selskap.”

Akbar Al Baker, på pressekonferanse ved i Paris Air Show på mandag.

 

bestilling av
Foto: commons.wikimedia.org

Bestilling av fly linket til Meridiana ?

Qatar Airways har vært i forhandlinger om en eierandel i det Italienske selskapet Meridiana. I tillegg planlegger også å etablere et innenriks flyselskap i India.

Al Baker sa også at CSeries jet av Bombardier kunne passe til den innenlandske Indiske selskapet.

bestilling av

“I stedet for å benytte ATR eller Q400s vurderer Qatar Airways å  bruke CSeries på kortere destinasjoner i India,”.

Han la til at Qatar Airways ikke var interessert i større varianter av 737 MAX fordi selskapet også har bestilt A321neo-jetfly.

Selskapet har vært i samtaler med Airbus for å endre en bestilling for A320neos til den større A321neo-varianten etter problemer med motoren produsert av Pratt & Whitney.

Al Baker sa at han var nær ved å fullføre forhandlinger med Airbus for å bytte til Leap-motoren laget av CFM, et joint venture av General Electric og Safran.