Flyselskap

Minst 26 personer skadd da fly traff turbulens

 

Minst 26 personer
Foto: Pressebilde Boeing

Minst 26 personer ble skadet da et fly på vei fra Paris til Kunming i Kina fløy inn i kraftig turbulens.

Passasjerer om bord på China Eastern Airlines rute fikk blant annet bruddskader da turbulensen førte til at de ble slengt inn i bagasjehyllene eller ble truffet av fallende bagasje. Tilstanden var alvorlig for minst fire personer, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge Reuters.

Minst 26 personer

Situasjonen tatt hånd om

Flyselskapet sier det har sørget for nødvendig medisinsk hjelp til passasjerene, men har ikke kommet mednoen detaljer om skadene.

Tidligere i uken måtte et fly fra samme selskap gjøre vendereis på en flyging fra Sydney til Shanghai da det ble oppdaget et hull i den ene motoren.

Om China Eastern

China Eastern Airlines Corporation Limited  er et flyselskap med hovedsete på Shanghai Hongqiao.

Selskapet ble etablert i 1988, som et av de seks selskaper som ble opprettet etter at CAAC ble oppløst som flyselskap. Det er et større kinesisk flyselskap med rutetrafikk både internasjonalt og innenlands. Det har trafikk knutepukter ved begge de store Shanghai-lufthavnene. Det vil si i Hongqiao, men også på Shanghai Pudong internasjonale lufthavn.

China Eastern Airlines er godt representert på ruter i Asia, Nord-Amerika og Australia. Flyselskapet ser ut til å utnytte det innenlandske markedspotensialet, da det øker flyfrekvensene fra Shanghai til andre kinesiske byer. Flyselskapet akselererer også tempoet i internasjonal ekspansjon ved å øke flyfrekvensene til internasjonale destinasjoner. I 2007 begynte det å operere til New York City fra Shanghai, noe som gjorde den til den lengste non-stop-ruten for flyselskapet.