Bonus Program

Hvordan unngå frekke innbruddstyver i sommer?

Frekke innbruddstyver

Det er aldri mulig å gardere seg helt mot innbrudd, men ved noen enkle grep kan man redusere risikoen betydelig. Uansett om du skal være borte i flere uker eller bare over helgen kan det være lurt å ta en gjennomgang av boligen. Det er aldri hyggelig å komme hjem og oppdage at det har vært uvedkommende på besøk.

Flere og flere tar grep for å gjøre hjemmet sikrere for tyveri. -Markedet for boligalarm har generelt hatt en vekst de siste årene. Hvert år ser vi også en markant økning i salget de siste månedene før sommerferien, sier Skeisvoll. -Vi erfarer også at ferietid er høysesong for innbruddstyver. Står det to hus tomme, velger tyvene «alltid» huset uten alarm.

Boligalarm og sikringstiltak virker preventivt

Politiets straffesakstall for 1. tertial 2017 viser at antall anmeldelser for grove tyverier fra bolig har gått jevnt nedover de siste årene. I rapporten uttaler Politiet at økt anskaffelse av boligalarm og andre sikringstiltak kan forklare noe av reduksjonen for grovt tyveri fra bolig.

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_4571.pdf

Politioverbetjent Stig Vasbø, som er leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo støtter dette. -Vår erfaring er at en boligalarm har en forebyggende effekt og i tillegg bidrar til at de kriminelle er meget kort tid på åstedet når boligalarmen går. Boligalarm er bra i forhold til dokumentasjon, for å sikre riktig tidspunkt for en hendelse og sist, men ikke minst at politiet raskt kommer til åstedet.

Stjeler mens du sover

I dag er det over 430 000 boliger i Norge som er sikret med boligalarm tilknyttet en alarmstasjon. Det er imidlertid mange som ikke bruker alarmen om natten, i god tro om innbruddstyver ikke bryter seg inn i boliger med mennesker i. Dette er dessverre ikke tilfellet. – Dessverre skjer det også innbrudd når folk er hjemme og når de sover. Vi anbefaler derfor å bruke alarmen, ikke bare når man reiser bort, men også når man er hjemme. Alle alarmer kan skreddersys med såkalt «skallsikring» slik at man fritt kan bevege seg selv når alarmen er aktiv, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm.

Vi ser også at stadig flere innbrudd skjer i 2. etasje. Ikke gjør det enkel for tyvene. Et godt råd er derfor å rydde bort stiger og verktøy inn i garasjen eller lås den fast, slik at utstyret ikke blir et hjelpemiddel for å gjøre innbrudd.

Gjennomfør en sikkerhetssjekk – unngå frekke innbruddstyver

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om dere er hjemme. La gjerne smårot ligge fremme, sett på radioen, ha lys med sensor og huske å slå på alarmen. Det kan være smart å samarbeide med naboen om vanning og tømming av postkassen. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme. Det kan også være en ide å låne bort parkeringsplassen på gårdsplassen til naboen når du er bortreist.

Sector Alarms råd for boligsikring før du reiser bort:

 • Lås vinduer og dører
 • Skjul verdifulle gjenstander
 • Stopp post og aviser. En overfylt postkasse er en direkte invitasjon til tyver.
 • Ikke la søppelkassen stå tom.
 • Fjern stiger og liknende
 • Gjør en avtale med naboen slik at dere passer på hverandres boliger. Plenen bør klippes og blomstene vannes.
 • Husk å variere belysningen. Det kan du gjøre med SmartPlugger, klokkebryter eller fotoceller.
 • Ha forsikringsgodkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer.
 • Monter forsikringsgodkjent alarm.
 • Bruk alarmen – både når du er hjemme og når du er borte
 • Bruk et fotoapparat eller et videokamera og lag en oversikt over verdigjenstandene dine. Merk dem. Lagre bildene dine. Oppbevar de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.
 • Husk å koble fra og stenge gassflasken til grillen. Plasser gjerne gassflasken i en låst garasje