Flyselskap

DOHA: Premiere for Qsuite ombord på QR007

premiere for QR007

Spenningsnivået var til å føle på lørdag morgen ved Hamad International Airport i Doha. Et slunket pressekorps hadde trosset både temperatur, tidspunktet på døgnet og den pågående embargoen i luftrommet rundt Qatar.

Det har vært knyttet stor spenning til Qatar Airways nye revolusjonerende Business Class lanseringer av Qsuite Business Class. Konseptet og designet ble aller første gang presentert på ITB Messen i Berlin. Den aller første flymaskin utstyrt med Qsuite har fått registreringsnummer A7 BED,  og har den siste uken vært på Paris Air Show 2017 i Le Bourget.

Qsuite

Flight-radar viser QR3252 i retur-reise fra Paris LBG – til Doha.

Qatar Airways ble Airline of the year tidligere i uken.

For fjerde gang ble Qatar Airways utropt som vinner av denne anerkjente utmerkelsen, som stemmes fram av de reisende selv. Qatar Airways, som satser hardt på luksus, har vunnet utmerkelsen tre ganger tidligere.

– Å bli utropt som verdens beste flyselskap, spesielt på denne kristiske tiden, er et sterkt vitnesbyrd på våre passasjerers trofasthet og tillit. Dette er også en anerkjennelse til alt det harde arbeidet alle ansatte i selskapet legger ned hver eneste dag, sier direktør Akbar Al Baker.

Stengt ute

Men formuleringen «denne kritiske tiden», mener han selvsagt den diplomatiske krisen i Gulfen, som har store følger også for lufttrafikken. Nabolandene Saudi-Arabia, Bahrain, Egypt, De forente arabiske emirater og Jemen har brutt de diplomatiske forbindelsene med Qatar på grunn av en påstått Iran-vennlig utenrikspolitikk.

Dette fører til at Qatar Airways har måttet innstille en rekke ruter til disse landene, og heller ikke får fly i nabolandenes luft-territorium, noe som igjen har ført til omlegging av mange internasjonale ruter.

 

Boarding

Drøye 20 minutter før oppsatt rute-tidspunkt som er 06:35, ble vi sluppet ombord i maskinen. Siden dette var første flighten – var den endel last-minute ting som skulle ordnes. Alle stormet ombord etter at disse gutta hadde gitt tommelen opp.

Siste forbredelser i Doha

Premiere for QR007

Foreløpig er det bare en maskin som har fått installert Qsuites. Dette flyet skal gå i fast rute mellom Doha, Qatar og London Heathrow, UK. Senere settes flyet inn på New York og ruten til Paris Charlles Degaulle.

Dørene lukket inntil Qsuite

Meny og Pre-departure drink

Det er laget et helt nytt design serie for menyer, wine-list og snack menu. Dette kommer vi tilbake til i en senere post. Her er to bilder som viser meny og litt godt i glasset før avgang Doha.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Håndsydd italiensk lær

Hvert sete er laget med gjennomtenkte og luksuriøse detaljer av håndsydd italiensk lær og sateng rose gull etterbehandling. Det bringer et enestående nivå av luksus, privatliv og stil til Qatar Airways ‘Business Class tilbud.

I tillegg til det eksisterende «Dine on demand» «tilbudet, vil den nye Business Class-menyen også tilby et utvalg av snack-sharing retter tilgjengelig under hele flyturen. Dette for å tilby de reisende til en sosial opplevelse med  serveringen i 35.000 fots høyde. Selskapet introduserer også en Express Frokost, for de som velger å sove litt lenger. «Ikke forstyrr» skiltet er tilgjengelig på døren til den enkelte private QSuite.

En grundigere «teknisk» analyse av produktet følger i en egen blogg-post.

%d bloggere liker dette: