Flyselskap

Den danske Regjeringen vil presse flyprisene ned i Kastrup

Kastrup

Det skal bli billigere å fly fra København Kastrup lufthavn. Det mener regjeringen i en ny luftfarts strategi.

Regjeringen ønsker å se på avgifts-strukturen ved København lufthavn, slik at flypassasjerene kan fly billigere fra Kastrup.

Det sier samferdselsminister Ole Birk Olesen (LA).

Han presentererte regjeringens strategi for København Kastrup lufthavn sammen med næringsminister Brian Mikkelsen (K).

“Vi i Danmark blitt vant til å ha gode flyforbindelser året rundt. Men det er absolutt ikke noe som vi på kort eller lang sikt kan ta for gitt.”

Ole Birk Olesen, Samferdselsminister i Danmark.

Kastrup har mål om 40 millioner passasjerer

“Både i Europa og i de andre nordiske landene er det en stadig skarpere konkurranse om å tiltrekke seg nye flyruter, og få flere daglige avganger til viktige destinasjoner, sier Ole Birk Olesen.

Luftfarten styrker økonomien og vil øke brutto nasjonalprodukt (BNP), dersom luftfarten skaper større tilgjengelighet til omverdenen. Ifølge en rapport fra Copenhagen Economics.

Et godt rutetilbud spiller også en viktig rolle i å skape vekst i reiselivet, og god tilgjengelighet via luftfarten er viktig og bør prioriteres og utvikles til Danmark for å dra nytte av den kommende globale turismen vekst, sier Brian Mikkelsen.

Regjeringen støtter København lufthavn mål å nå 40 millioner passasjerer. Derfor er det behov for å justere kontroll over flyplassen.

Regjeringen vil forhandle den nye strategien med de politiske partiene, som står bak forliket av plan- loven fra juni 2016.