Flyselskap

USA opphever forbudet mot bærbare datamaskiner på fly fra Abu Dhabi

forbudet mot

USA opphevet søndag forbudet mot bærbare datamaskiner på direkteflyginger fra Abu Dhabi til USA.

USA innførte et forbud mot å ta med elektronikk som nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen på direkteflyginger fra blant annet Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater, i mars.

Forbudet gjaldt direkteflyginger til USA fra flere land i Midtøsten og Nord-Afrika.

Søndag ble forbudet på flyginger fra Abu Dhabi opphevet, ettersom flyselskapet Etihad skal ha fått på plass nødvendige nye sikkerhetstiltak etterlyst av USA, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kun Etihad

Etihad er det eneste flyselskapet som opererer med direkteflyginger mellom Abu Dhabi og USA.

Etihad Airways, grunnlagt i 2003 er det nasjonale flyselskap i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Det har base i hovedstaden Abu Dhabi.

Etihad er den arabiske forkortelse av De forente arabiske emirater. Selskapet opererer med flyvninger til Midtøsten, Europa, Det indiske subkontinent, Nord-Amerika, Det fjerne østen, Afrika, Sentral Asia, og Oseania. Hovedbasen er på Abu Dhabi International Airport. Selskapet er et av de raskest voksende flyselskaper i verden.,

Etihad Airways ble grunnlagt som De forente arabiske emiraters nasjonale flyselskap i 2003. Flyvningene startet med en sermoniell flyvning til Al Ain den 5. november 2003 og første kommersielle flyvning startet 12. november 2003 med flyvning til Beirut. I de påfølgende måneder ble det opprettet en ny rute nesten hver måned.