Article

Hit drar hytteturistene i sommer

HYTTETURISTENE

Nordmenn som leier feriebolig har ventet lenge med å velge reisemål i år, men nå er fasit klar. Bestillingsrushet kom i juni.

– Mange har vært avventende, og bestilte ferien sin noe senere enn vi har vært vant til. Og tok det av for noen uker siden. Siste måned har bookingene økt med rundt 10 prosent, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.

Selskapet er Europas største utleier av hytter og feriehus, og kommer i år til å sende nær 60000 nordmenn på tur. Hytteturismen har vist jevn og god vekst de senere årene.

Vekstvinneren i juni er Spania, viser selskapets tall.

– Økningen er på over 50 prosent fra et allerede brukbart volum, så veldig mange vil til et av feriehusene våre der. Landet har alltid vært en norsk favoritt, men utslaget i sommer er større enn vi hadde forventet, sier Buen.

Tyskland frister flere

Også hytter i eget hjemland har vært i vinden gjennom innspurten av nordmenns ferieplanlegging. En juni-vekst på om lag 30 prosent.

For Kroatia, som også er et populært land å bestille feriehus i, er veksten rundt 5 prosent.

– Om vi kun skal se på prosentvekst i juni er det allikevel Tyskland som kommer aller høyest, med en dobling fra i fjor. Men her er tallene små i den samlede utleiestatistikken, sier Trine Andreassen, markedskoordinator i Novasol.

Hun tror økningen har sammenheng med at selskapet det siste året har økt tilbudet av ferieboliger i landet, og at mange nordmenn kan ha fått øynene opp for særlig den nordlige delen av Tyskland gjennom sine ferieopphold i Danmark.

Topp 5-listen for hytteturistene

De tre vekstvinnerne Spania, Norge og Kroatia er også inne på topp 5-listen over nordmenns samlede feriebestillinger gjennom Novasol.

– Her beholder Danmark førsteplassen, som de har hatt en god stund. Norge er nummer to, så hytteferie i eget land frister mange, sier Trine Andreassen.

Spania er nå på tredjeplass, etterfulgt av Kroatia og Sverige.

– Dette vil variere litt fra år til år, men hovedtrendene over tid har vært at norske hytteturister søker seg lenger sørover. Og ønsker garantifor sol og sikkert vær, samtidig som en god del gjenoppdager Norge som ferieland for fine opplevelser i praktfull natur.

 

%d bloggere liker dette: