Flyselskap

Widerøe kansellerer over hele landet

kansellerer

Mellom 6 og 8 av Widerøes flyavganger over hele landet vil daglig bli kansellert i juli. Totalt vil rundt 100 avganger bli berørt denne måneden. Samferdselsdepartementet truer med kutt i støtten.

Widerøe kansellerer planlagte flygninger over hele landet fordi de har færre piloter enn prognosen deres tilsa, skriver Helgelands blad.

– Dessverre har vi hatt større avgang og permisjoner enn normalt i vår, vi må derfor kutte produksjonen. Vi gjør dette i god tid før folk skal reise slik at vi i fellesskap kan finne gode alternativer, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll til avisen.

Kansellerer også anbudsruter

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute. Brandvoll sier flyselskapet «forventer å være innenfor de regularitetsklavene som Samferdselsdepartementet har satt for året som helhet».

Samferdselsdepartementet, som har kontrakt med Wierøe om enkelte ruter, følger situasjonen nøye.

– Vi har stilt et strengt krav til regularitet i kontrakten med selskapet, og har grunn til å tro at trusselen om trekk i tilskudd er et tungtveiende hensyn når selskapet foretar prioriteringer, sier pressevakt Tor Midtbø til avisen.

Om Widerøe

Widerøe AS er eier av datterselskapene, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Ground Handling, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi nesten 3000 stolte og engasjerte medarbeidere.

Widerøe flyr til 46 destinasjoner i inn- og utland på 450 daglige avganger. Flyseslapet trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noen andre selskaper. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 42 flyplasser i Norge. Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge.

Widerøe er et annerledes luftfartsselskap. Vi har et evig engasjement for å knytte steder og folk sammen, og strekker oss for folks mulighet til å skape og bo hvor de vil. Dette har vi trodd på og kjempet for i over 80 år og vi skal strekke oss så langt det er mulig for å gi alle et godt tilbud. Widerøe skaper muligheter mellom små og store steder.