Flyselskap

Vel 3 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni

3 millioner

Norwegian passerte en ny milepæl i juni med mer enn 3 millioner passasjerer i en enkeltmåned. Siden oppstarten har nå mer enn 200 millioner passasjerer reist med Norwegian.

Totalt 3 059 402 passasjerer reiste med Norwegian i juni, 10 prosent flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 20 prosent. Fyllingsgraden for juni var totalt på 90 prosent denne måneden, mens langdistanseflyene hadde enda høyere fyllingsgrad på 95 prosent, hvilket er bedre enn på samme tid i fjor. Passasjerveksten på langdistanserutene var på 38 prosent.

Over 3 millioner

– Denne måneden passerte vi flere milepæler, både med tanke på antall passasjerer og fornyelse av flyflåten. Samtidig kåret kundene oss til verdens beste lavpris langdistanseselskap for tredje år på rad og i den samme SkyTrax-kåringen ble vi stemt fram som Europas beste lavprisselskap for femte år på rad. Jeg er svært takknemlig for at over 200 millioner passasjerer nå har vist oss tillit og valgt Norwegian. De siste årene har veksten vært sterkest på langdistanse, noe som gjør at vi kan lansere stadig nye ruter internasjonalt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 73,8 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med leveranse av selskapets to aller første Boeing 737 MAX og tre Boeing 737-800 denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.