Hotel

Scandic utvider i Tyskland og Finland

Tyskland og Finland

 

Scandic Hotels, Nordens største hotellkjede, styrker sin posisjon i Tyskland og Finland. I Tyskland har Scandic signert en langsiktig leieavtale med SH.I.R Real Estate om driften av sentrumshotellet Wyndham Grand Frankfurt. I Finland har Scandic inngått en avtale med Exilion om å åpne et nytt hotell i det ærverdige stasjonsbygget ved Helsinki jernbanestasjon.

– Scandic ønsker å vokse i Tyskland. Hotellet i Frankfurt er et naturlig steg for å styrke tilstedeværelsen. Vi befester i tillegg vår posisjon som største hotelloperatør i Finland med åpningen av et unikt hotell i sentrum av Helsinki. Hotellet blir det største i den finske porteføljen vår, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Vokser i Tyskland

Scandic har allerede to hoteller i Berlin og ett hotell i Hamburg. Med avtalen om Wyndham Grand Frankfurt etablerer Scandic seg i finansmetropolen Frankfurt.Hotellet har 293 rom, restaurant, bar og treningsfasiliteter. Hotellet åpner som Scandic Frankfurt Museumsufer i begynnelsen av 2018 etter omfattende renovering. Renoveringen inkluderer blant annet utvidelse av restaurantdelen samt møtelokaler for 450 konferansegjester.

– Å ta steget inn i Frankfurt er i tråd med vår strategi om vekst i Tyskland. Våre nåværende hoteller i Berlin og Hamburg har hatt en svært positiv utvikling. Utviklingen viser at Scandic sin driftsmodell fungerer godt også i det tyske markedet, sier Frank Fiskers, VD og konsernsjef i Scandic.

Tyskland er verdensledende innen messer og kongresser og mange av de største arrangementene legges til Frankfurt. Frankfurt er finanssenteret i Tyskland og flyplassen er en av de mest travle i Europa. SH.I.R Real Estate er trygge på at Scandic er den rette aktøren til å drifte hotellet i den aktive metropolen.

– Scandic er en sterk hotelloperatør. Med sitt virke i Tyskland har Scandic overbevist oss om at de er den rette partneren for vårt hotell. Vi ser frem til et langt og godt samarbeide og er trygge på at Scandic kommer til å drive hotellet på best mulig måte, sier Israel Raif, styreleder og VD i SH.I.R Real Estate.

Befester posisjonen som markedsleder i Finland

Scandic har 28 hoteller i Finland. Når Scandic nå overtar Restels portefølje på 43 hoteller blir Scandic den største hotelloperatøren i Finland. Scandic Hotels har i tillegg inngått en avtale med Exilion om et nytt hotell i jernbanestasjonsbygget midt i Helsinki. Hotellet blir et landemerke i byen og med nærmere 500 rom blir hotellet det største i Scandic sin Finlands-portefølje.

– Hotellet blir helt unikt. Vi ser frem til å lage et spektakulært hotell i denne historiske bygningen, til glede både for befolkningen i Helsinki og for besøkende, sier Fiskers. Helsinki jernbanestasjon ble bygget mellom 1909 og 1919 og er en av byens viktigste bygninger. Det nye hotellet får 483 rom, konferansekapasitet til 900 personer, samt en vakker restaurantdel med plass til 420 personer.

– Vi har lett etter en partner som kan drifte godt og riktig i denne fantastiske bygningen. Scandic har erfaring med å drive store, sentrale prestisjehoteller på en god måte. Det føles godt at vi med denne avtalen skaper neste kapittel i bygningens historie, sier Ari Talja, VD i Exilion.

Det finske hotellmarkedet og økonomien i landet ventes å ha god vekst. Helsinki er hjertet av næringslivet i Finland og rundt 25 prosent av landets innbyggere bor i hovedstaden.