Flyselskap

Sverige vil selge seg ut av SAS i følge kilder

vil selge seg ut

 

Den svenske regjeringen vurderer muligheten for å selge statens andel i flyselskapet SAS, sier kilder til svenske Affärsvärlden.

Den svenske staten eier 17,1 prosent av aksjene i flyselskapet, til en verdi av rundt én milliard svenske kroner.

Ifølge nettstedet etterlyser nå Nordea nye langsiktige eiere av aksjeposten og et konsortium av privatpersoner har vist interesse.

– Minst to investorer er med, men de behøver ytterligere noen partnere for å få sammen finansieringen for å ta over hele posten, sier en kilde til den svenske avisen.

Vil selge seg ut av SAS ?

Avisen skriver at prosessen med å få solgt den svenske stats eierpost i SAS har pågått i rundt en måned. Høsten 2016 sa den svenske næringsministeren at de ser på muligheten for å selge seg ut av selskapet.

 Eierandelen i SAS har historiske grunner, og forutsetningene har endret seg så mye at vi ikke ser at staten er den beste eieren av et kommersielt flyselskapet.

Mikael Damberg, Næringsminister til Svenska Dagbladet høsten 2016.

Det var på samme tid som den svenske staten solgte 13,8 millioner aksjer i SAS, og minsket sin andel fra 21,4 til 17,2 prosent. Har også den norske stat vært med på salget. Norge solgte 9,2 millioner aksjer i fjor høst.

Ingenting nytt

Den norske stat eier 11,4 prosent av aksjene i SAS, som ifølge den svenske avisen er verdt rundt 700 millioner kroner.

Den svenske regjeringen vil ikke kommentere utspillet fra avisens kilder.

– Det er ingenting nytt å melde. Staten er ingen langsiktig eier, men et salg skal skje på en ansvarsfull måte som tar hensyn til selskapet og markedsutfordringene, sier Daniel Ferreira, pressesekretær ved næringsdepartementet i Sverige til Affärsvärlden.

Kilde: E24.no

%d bloggere liker dette: