Flyselskap

Australske myndigheter stanset planlagt terrorangrep mot fly

Australske myndigheter

Australsk politi har avverget et planlagt terrorangrep mot et fly, opplyser statsminister Malcolm Turnbull.

Fire personer ble sent søndag pågrepet i en rekke politirazziaer i Sydney. På en adresse i Surry Hills utenfor byen fant politiet et mistenkelig objekt.

– Jeg kan opplyse at det i går kveld ble gjennomført en stor felles antiterroraksjon for stanse terrorplaner om å styrte et fly, sa Turnbull søndag morgen lokal tid.

En talsperson for politiet sier australsk etterretning hadde mottatt troverdige opplysninger om terrorplanene i forkant av razziaen.

 

Australske myndigheter skjerper sikkerheten

Det er 13. gang siden Australia hevet sikkerhetsnivået i landet i 2014 at myndighetene har avverget et planlagt terrorangrep. Fem angrep har blitt gjennomført.

– Den primære trusselen er fortsatt enkeltpersoner som opererer på egen hånd, men gårsdagens hendelser er en påminnelse om at større og mer sofistikerte terrorplaner også er en trussel, sier justisminister Michael Keenan.

Aksjonen ble gjennomført som et samarbeid mellom det nasjonale australske politiet, politiet i delstaten New South Wales og australsk etterretning.

Antiterror-operasjonen er ikke avsluttet, og sikkerheten er skjerpet på alle flyplasser i landet, opplyser Turnbull.

Islamistisk terrorcelle

Ifølge avisen Herald Sun skal politiet ha aksjonert mot en islamistisk terrorcelle, og aksjonen skal ha vært planlagt en god stund. Aksjonen ble gjennomført som et samarbeid mellom det nasjonale australske politiet, politiet i delstaten New South Wales og australsk etterretning.

Antiterror-operasjonen er ikke avsluttet, og sikkerheten er skjerpet på alle flyplasser i landet, opplyser Turnbull.