Flyselskap

Air Transat passasjerer satt seks timer i fly uten mat, drikke eller aircondition

Air Transat

Først foretok Air Transat flyet en omdirigering til Ottawa. Deretter måtte de drøyt 300 passasjerene vente seks timer på å få komme ut av flyet. 

The Canadian Transportation Agency (det kanadiske luftfartstilsynet) har bedt Air Transat om en forklaring rundt omstendighetene ved en forsinkelse på to av sine flyruter. Inkludert en der et fly stod parkert i seks timer på rullebanen ved flyplassen i Ottawa.

Tilsynet sier at det vil undersøke om Air Transat oppfylte vilkårene for transport for internasjonale flyvninger med hensyn til behandling av passasjerene på flyet. Flere av passasjerene har klaget til Tilsynet etter mandagens hendelser.

En kvinne som var ombord på et av flyene, sa at hun og de andre passasjerer ble tvunget til å holde seg i flyet på Ottawa-rullebanen i seks timer under ubehagelig varme forhold. Flyet med 336 passasjerer ombord var på vei fra Brussel i Belgia, og skulle ha landet i Montreal, men på grunn av stormer ble flyet omdirigert til Ottawa.

Flyselskapet sier at det ekstreme trafikktrykket på flyplassen gjorde at det ikke var mulig å få tak i vann til passasjerene, og at det ikke lot seg gjøre å skaffe trapper for å evakuere de reisende.

Om Air Transat

Air Transat er et Canadisk flyselskap som flyr rute- og charterflyvninger til 60 destinasjoner i 25 land. Selskapet flyr hovedsakelig landistanseruter, til Europa om sommeren og til Caribien, Mexico, USA og Sentralamerika om vinteren. Flyselskapet eies av Transat A.T. og er basert i Montréal, Quebec og har sine hovedbaser ved Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn, Toronto Pearson internasjonale lufthavn og Vancouver internasjonale lufthavn. Selskapet fly og ut av Calgary internasjonale lufthavn, Québec/Jean Lesagn internasjonale lufthavn og andre. I juni 2014 opererte selskapet 25 fly av typene Airbus A310, Airbus A330 og Boeing 737-800. Selskapet transporterer 3.5 millioner passasjerer i året.

Selskapet ble stiftet i 1987 og hadde sin første flyvning 14 November. Den har vokst til Canada’s tredje-største flyselskap, etter Air Canada og WestJet. Selskapet har vært involvert i to alvorlige luftfartshendelser. Flight 236på 24 August 2001 gikk tom for drifstoff over Atlanterhavet, mens i Flight 961 falt sideroret av.