Flyselskap

Qatar utvider visum fritak for hele 80 nasjonaliteter

Qatar utvider visum

Qatar kunngjorde onsdag et nytt visum program som vil tillate visumfri innreise for 80 nasjonaliteter. Dette er for å stimulere til økt turisme og flytransport etter en to måneders boikott pålagt Gulf-statens sine naboer.

Innbyggere fra flere dusinvis av land i Europa og andre steder, inkludert India, Libanon, New Zealand, Sør-Afrika og USA trenger fra i dag bare å vise et gyldig pass for å komme inn i det gassrike landet som er vertskap for fotballkampen i 2022.

Statsborgere fra 33 land får lov til å oppholde seg i 180 dager, og fra ytterligere 47 nasjoner i inntil 30 dager.

«Visum fritaksordningen vil gjøre Qatar til det mest åpne landet i regionen.»

Hassan al-Ibrahim, sjef for turismeutvikling ved Qatar Tourism Authority (QTA).

Oljegiganten Saudi-Arabia har sammen med Egypt, Bahrain og De forente arabiske emirater (UAE) innført en handels- og transport blokade mot Qatar fra den 5. juni 2017. Landene skal ha anklaget Qatar for å støtte terrorisme og på grunn av landets nære forbindelser til Iran.

Doha nekter anklagene

Siden boikotten ble innført, har Qatar forsøkt å bygge opp sine diplomatiske og handelsbånd utover Gulf-regionen. Visumordningen er det siste i en rekke tiltak som tar sikte på å forberede Qatars økonomiske uavhengighet på lang sikt. Innsats ledet av Kuwait pågår for å få hevet boikotten.

Qatar har i perioden fløyet inn matforsyninger fra Tyrkia og Iran, og chartret nye ruter via Oman for å ta med byggematerialer, men hotellbelegget har falt under Saudis boikott ifølge en nøkkelkilde for turisme.

VISUM regler

For Statsborgere fra de følgende 33 nasjoner er besøket gyldig i 180 dager fra utstedelsesdatoen. De kan tilbringe opptil 90 dager i Qatar under enten en enkelt tur eller ved flere innreiser.

Qatar utvider visum
? QTA – Qatar Tourism Authority

Og for følgende 47 land gjelder disse reglene. Et multi-entry besøk er gyldig i 30 dager fra utstedelsesdatoen og kan forlenges i ytterligere 30 dager:

Qatar utvider visum
? QTA – Qatar Tourism Authority

Kommende endringer

De nye visumendringene kommer etter at landet allerede har gjort fire dagers transittvisum gratis og tilgjengelig for Qatar Airways passasjerer som reiser gjennom landet, uavhengig av nasjonalitet.

Staten Qatar gir nå også gratis visum til cruise turister ved ankomst.