Flyselskap

SAS: – Dette er ikke en av våre kampanjer

Dette er ikke en av våre kampanjer

Lokker med gratis billetter – men kampanjen er falsk

En kampanje forsøker nå å lokke tusenvis av nordmenn med gratis flybilletter fra SAS. Det som ser ut som en rask spørreundersøkelse er i virkeligheten et svindelforsøk, og nå advarer SAS mot kampanjen.

 

Dette er ikke
SAS Facebook
– Vi har blitt gjort oppmerksom på denne kampanjen, og vår sikkerhetsavdeling jobber nå med saken. Vår kundeservice informerer også kunder som skulle ha spørsmål, men denne facebook-kampanjen er falsk, og har ingenting med oss å gjøre, sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund.

SAS: Dette er ikke en av våre kampanjer

Sund ber Facebook-brukere som kommer over, eller får tilsendt lenker til den falske kampanjen, om å ikke trykke på den.
Svindelforsøk på Facebook er et stadig økende problem, men mange av de er også svært lette å se om de er ekte eller ikke.
Hvis det er mye skrivefeil, dårlig norsk, eller at siden ikke ligner på den ekte hjemmesiden til annonsøren. Da er det ofte et svindelforsøk.

Slik kan du avdekke svindelen

Den letteste måten å se om noe er svindel på er å sjekke navnet til webadressen du blir linket til. Det står nederst under bildet. Deretter sjekker man nettsiden til firmaet som de gir seg ut for å være. Det gjør man ved å søke på firmaet på Google.

I dette tilfellet er SAS sin hjemmeside www.sas.no, mens svindelforsøket sender deg til sas-norway.com.

Skulle du komme til punktet hvor du klikker deg inn på nettsiden til svindlerne, er det flere tegn som bør få varsellampene til å lyse. Det er vanlig at slike sider bare er én side, uten noen annen info enn det som omhandler tilbudet.