Flyselskap

Orkanen «Harvey» gir store flyproblemer

kan koste orkanen harvey

Orkanen «Harvey» traff den texanske kysten natt til lørdag. Det gir store utfordringer i luftfarten.

Store nedbørsmengder og høye bølger har gjort flere veier i det orkanrammede området ufarbare, og også i luften skaper uværet problemer.

Den største flyplassen i Houston, George Bush International, opplyser at de har 52 kanselleringer og 151 forsinkelser som en følge av «Harvey».

William P. Hobby Airport, som ligger i samme område, har 56 kanselleringer og 76 forsinkelser.

– Over de neste dagene kan vanskelige værforhold forårsaket av orkanen Harvey påvirke flyginger ved Houston Airport og Hobby Airport. Houston Airport råder passasjerene til å holde kontakten med sine flyselskaper for den mest presise informasjonen om spesifikke flyginger, skriver George Bush International i en melding til de reisende.

Ingen SAS-påvirkning

Det Dallas-baserte flyselskapet Southwest Airlines har tidligere opplyst på sine nettsider – som nå ser ut til å være nede – at flyginger til og fra en rekke destinasjoner kan bli forsinket, omdirigert eller kansellert frem til neste fredag.

Destinasjonene som trekkes frem er Austin, Corpus Christi, Houston, Harlingen og San Antonio.

Det har i forbindelse med orkanen blitt meldt om strømbrudd i de rammede områdene. Flyplassen i Corpus Christi skriver på Twitter at de går over til strøm fra generator og at terminalen er stengt.

Det nordiske selskapets Star Alliance-partner United Airlines lar imidlertid deres kunder endre billetter til og fra en rekke destinasjoner i Texas, samt Lake Charles i Louisiana.

Kraftig

Meteorologene oppgraderte fredag kveld orkanen til kategori 4 og betegnet den som «livstruende», skriver NTB. Men etter at den traff land med vindkast opp mot 60 meter per sekund noen mil nordøst for Corpus Christi natt til lørdag, ble den igjen nedgradert til kategori 3.

Innbyggerne i Texas visste hva de hadde i vente og tusenvis hadde spikret plater foran dører og vinduer og hamstret mat og andre livsnødvendigheter. Mange var også evakuert fra kysten av USAs nest største delstat før Harvey nådde land.

President Donald Trump har på oppfordring fra Texas-guvernør Greg Abbott erklært at orkanen er en stor katastrofe, noe som frigir større ressurser til redningsarbeidet. På Twitter sier Trump at han følger med på utviklingen fra Camp David, og han ber folk holde seg trygge.