Flyselskap

SAS-piloter kjemper mot utflagging

tilbake fra ferie kjemper mot utflagging

Parallelt med at det er brudd i forhandlingene om ny arbeidsavtale for pilotene i SAS, kjemper de en intern kamp mot utflagging og nye baser.

SAS jobber med å opprette nye baser i Marbella og London gjennom et irsk datterselskap, som har søkt om driftstillatelse. Rundt 100 pilotjobber skal plasseres utenfor Skandinavia, skriver Dagens Næringsliv.

EU-regler gjør at pilotene ikke kan forhandle om opprettelsen av de nye basene, og dette er dermed ikke en del av meklingen etter at det ble brudd i forhandlingene om arbeidsavtale. Men den interne konflikten gjør ikke forholdet mellom selskap og piloter bedre.

Kjemper mot utflagging

– Det er klart den saken har påvirket klimaet mellom partene negativt, sier Jens Lippestad, som leder Norske SAS-flyveres forening. Han er ikke nådig mot planene og mener selskapet burde kommet med et forslag til frivillig løsning.

SAS vil ikke kommentere saken i detalj, men skriver om den irske driftstillatelsen: «SAS har vært åpen med planene og involvert fagforeningene siden høsten 2016.»

%d bloggere liker dette: