Flyselskap

Ryanair-sjef refser statsminister May

Ryanair - hardt ut refser statsminister

Den frittalende sjefen for Ryanair beskylder statsminister May for å «drive rundt i Japan og drikke te og sake, mens hun burde vært i Brussel».

Michael O’Leary mener at statsministeren burde ha vært i Brussel for å forsvare Storbritannias interesser ved en viktig korsvei.

– Jeg kan ikke fatte hva hun gjør i Japan i tre dager, når hun kunne ha vært i Brussel, Frankfurt eller Paris, der disse sakene blir avgjort. Hun er jo akkurat kommet tilbake fra tre ukers ferie i de sveitsiske alper, sier O’Leary til Sky News.

Refser Statsminister «på ferie»

Han legger til at alle selvsagt har krav på ferie, men at det tross alt truer en økonomisk krise i hjemlandet i løpet av de neste tolv månedene.

– Brexit vil bli en katastrofe for britisk økonomi, og hun bør komme seg over dit hvor ting blir forhandlet, eller i det minste forsøke å fjerne hindre, snarere enn å drive rundt i Japan, sa Ryanair-sjefen.

Han sa for øvrig at han sitter med følelsen av at brexitforhandlerne, som torsdag avslutter tredje runde i Brussel, ikke kommer av flekken.

– Det er bare rot. Hele prosessen trenger ledelse, sa O’Leary

Om Ryanair

Ryanair startet sine flygninger til Torp fra London Stansted i 1997. Etter at flyplassavgiftene ble redusert, åpnet Ryanair ruter til Haugesund lufthavn i 2003. Moss lufthavn, Rygge ble Ryanairs tredje, norske destinasjon i 2009, og pr. april 2013 har Ryanair opp til sju basefly på Rygge (på sommeren). Torp og Rygge kalles Oslo i Ryanairs terminologi, sistnevnte er ikke så mye lenger unna enn ‘Oslo Hovedflyplass’ Gardermoen – mens Torp ligger ved Sandefjord.

Ryanairs kommersielle direktør, David O’Brien bekreftet til NRK i desember 2015 at basen på Moss lufthavn Rygge legges ned om flypassasjeravgiften innføres 1. april 2016. Siste fly forlot Moss lufthavn Rygge i oktober 2016, og gjenoppstod ved Oslo Lufthavn Gardermoen i november 2016.