Flyselskap

Kun to SAS-piloter kan tas ut i streik

pengestøtte Kun to SAS-piloter

Mandag kan SAS-pilotene gå ut i streik, men flykaos blir det neppe. Det er fordi kun to piloter skal tas ut i første runde, hvis partene ikke blir enige i løpet av helgen.

De avsluttende forhandlingsrundene hos Riksmekleren starter lørdag, og fristen for å bli enige er midnatt natt til mandag, skriver NRK.

NHO luftfart skal forhandle med SAS-piloter organisert i to forbund. Norsk Flygerforbund (LO), som organiserer 358 medlemmer, har varslet at bare ett medlem blir tatt ut i streik i første runde.

ScanNor Flygerforening i Parat (YS) har 230 medlemmer, men de tar også bare ut ett medlem dersom det ikke blir enighet innen mandag.

Dermed kan partene streike uten at det blir fullt flykaos, når kun to SAS-piloter streiker. En eventuell opptrapping av streiken må varsles i henhold til gjeldene regler.

De svenske SAS-pilotene ble enige med selskapet i slutten av august.

Urimelige krav

– Norske piloters krav vil øke kostnadsnivået i selskapet med 25 prosent, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

SAS etablerer datterselskapet Scandinavian Airlines Irland Ltd. Basene med ni fly skal etter planen åpnes i november.

Pilotene har erkjent at utvidelsene ikke er omfattet av kollektivavtalene, men har protestert kraftig. To norske og én dansk forening har tatt frem krav rundt lønn og arbeidstid som det har gitt etter for tidligere.

%d bloggere liker dette: