Flyselskap

Norwegians globale ekspansjon forsetter med 14% passasjervekst

globale ekspansjon

Norwegian legger bak seg nok en måned med over tre millioner passasjerer. Totalt valgte nærmere 3,3 millioner passasjerer å reise med selskapet i august, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor. Veksten er størst på langruter og i Spania. Fyllingsgraden økte til 91 prosent.

Totalt 3 279 525 passasjerer reiste med Norwegian i august, 407 603 (14 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 24 prosent. Fyllingsgraden i august økte med 1.4 prosentpoeng til 91,1 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise og ikke minst at trofaste reisende velger oss på nytt. Vi opplever stabilt god etterspørsel i etablerte markeder i Skandinavia, mens den største veksten kommer på langrutene og i Spania. Global vekst er viktig for å styrke konkurranseevnen i et utfordrende marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping i alle markeder vi har virksomhet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Globale ekspansjon

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i august og punktligheten var på 76.8 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsatte i august med leveranse av to Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

%d bloggere liker dette: