Flyselskap

SAS og pilotene i møte hos Riksmekleren igjen….

sas vil selge vinn en kulinariskreise hos Riksmekleren

SAS og de streikende pilotene sitter akkurat nå i møte hos Riksmekleren i et forsøk på å unngå opptrapping til full streik fra torsdag.

Dersom det ikke blir enighet mellom SAS og pilotene innen midnatt natt til torsdag, trappes streiken opp fra to til samtlige norske piloter i selskapet.

Riksmekler Nils Dalseide innkalte selskapet og pilotenes fagforeninger til møte på hos Riksmekleren klokka 14.00 onsdag, for å finne ut om det er grunnlag for å gjøre et nytt forsøk på å komme fram til en løsning som kan hindre en utvidet streik.

Harde forhandlinger

I forkant av møtet gikk SAS-konsernsjef Rickard Gustafson ut med harde angrep på de streikende pilotene. Han omtalte kravene som «umulige»:

Gustafson mener at pilotenes krav når det gjelder lønn, turnus og andre forhold, samlet vil presse selskapets kostnader opp med 20–25 prosent.

– Det kommer ikke til fungere for oss. Vi driver i en bransje som er preget av knivskarp global konkurranse, der prisene er presset og marginene er små. Pilotenes krav er umulig å gå med på. Pilotene kan påføre stor skade på det norske samfunnet, ramme titusenvis av passasjerer og sette hele selskapets fremtid i fare.

Rickard Gustafson, CEO – SAS Group til NTB.

Utidig

Utsagnet førte til hoderysting hos pilotenes foreninger:

Parats forhandlingsleder Jan Levi Skogvang mener Gustafson snakker mot bedre vitende:

– Det er utidig av en konserndirektør å holde fast på et bilde av at våre samlede krav påfører selskapet økte kostnader på 20 prosent, når han vet at det ikke stemmer. Gjennom forhandlingene og fram til bruddet, ble våre krav naturligvis justert. Slik er det jo i alle forhandlinger, den første kravlisten er et utgangspunkt, og så plukker man derfra, sier Skogvang til NTB.

Mange innstillinger

Onsdag ettermiddag har allerede SAS innstilt en rekke avganger til- og fra Oslo Lufthavn.

Skjermdump fra www.osl.no – SAS har innstilt 11 avganger mellom 07.00-08.00 torsdag 14. september

SAS-passasjerer blir bedt om å sjekke flyets status før de reiser til flyplassen.
Du kan alltid sjekke status på din flyvning her.