Flyselskap

SAS streiken er avblåst : Fortsatt kansellerte avganger

sikkerhetslande i Canada sas streiken

Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale. Resultatet er godt nok til å avblåse SAS streiken, opplyser Parat.

– Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav. Dette gjør at vi kan anbefale avtalen for våre medlemmer, sier forhandlingslederne Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund og Jan Levi Skogvang i Parat.

Løsningen kom i 4-tiden natt til torsdag etter at partene kom sammen til uformelle samtaler på Riksmeklerens kontor klokken 14 onsdag.

– Den endelige avtalen er tilnærmet det samme tilbudet vi ga SAS under meglingen i helgen. I dette tilbudet hadde vi strukket oss svært langt for å unngå en streik. Den usikkerheten som er skapt de siste dagene har således vært helt unødvendig, sier Lippestad.

SAS streiken avblåst – fortsatt  rundt 100 kansellerte avganger

SAS innstilte hundre avganger før klokken 14 torsdag på grunn av streikefaren.

Ifølge en trafikkmelding på SAS sine nettsider tidlig torsdag morgen vil flyvninger som allerede er kansellert forbli kansellert, bortsett fra flyvningen tur-retur Oslo-Newark (SK907/SK908), som SAS sjekker muligheten for å gjeninsette.

– Vi har sagt til våre kolleger at de skal møte på jobb i morgen som planlagt, og SAS gjør alt de kan for å gi sine beskjeder til kabinansatte for å få alt på plass. Noen kanselleringer vil det sikkert bli, men i løpet av torsdag ettermiddag tror jeg det meste er på plass igjen, sier han.

SAS skriver i en pressemelding at treårsavtalen som er nå inngått er i tråd med avtalene som nylig er undertegnet med svenske og danske pilotforeninger.

– Vi er glade for at vi nå har avtalt en ny avtale, og at vi dermed har unngått en streik som vil påvirke våre kunder, sier Eivind Bjurstrøm som har forhandlet for SAS.

Med avtalen med norske pilotforeninger har SAS nå oppnådd enighet med alle pilotforeninger i de tre skandinaviske landene.

Lønnsøkning

Forhandlingslederne oppgir at avtalen sikrer at hele og faste stillinger er hovedregelen, at man i hovedsak skal kunne avvikle ferien innen forbedringer i arbeidstidsmønsteret, samt en lønnsøkning på 6 prosent over tre år.

Den største utfordringen i meglingen har ifølge Skogvang vært uttalelsene fra NHO-direktør Torbjørn Lothe og konsernsjef Rickard Gustavsson.

Kilde: Pressemelding SAS  og NTB

%d bloggere liker dette: