Flyselskap

FlyViking legger ned rutetilbudet ved Evenes lufthavn

hos FlyViking FlyViking-pilot regularitet legger ned rutetilbudet

FlyViking avvikler flyrutene fra Evenes, kun to uker etter at de trappet opp med nye ruter.

Siste flyrute er innom Evenes er søndag 24. september i denne omgang. Det var i juni i år at FlyViking startet de første flyvningene fra Harstad/Narvik Lufthavn Evenes til Bodø Lufthavn.

For bare to uker siden trappet de opp med å tilby turer fra Evenes til Hammerfest, med mellomlanding i Tromsø, men på grunn av at Widerøe har anbud på flyvninger mellom Harstad/Narvik og Tromsø, har ikke FlyViking hatt anledning til å tilby turer fra Harstad/Narvik til Tromsø.

– Vi avvikler alle ruter fra Harstad/Narvik etter denne uka. Årsaken er veldig dårlig belegg.

Selskapet er skuffet over at såpass lite folk har benyttet seg av rutene, forklarer økonomisjef Johan Giæver Marvik.

Legger ned rutetilbudet – for lav lønnsomhet

– Vi ville inn i Evenes for å se om det var belegg for å drive der, men dessverre viser det seg at det var for få passasjerer og for lav lønnsomhet slik at vi må legge ned ruten, sier Richardsen.

 Ruten ble startet opp i juni i år, og for bare to uker siden ble tilbudet trappet opp. Siste flytur innom Evenes er søndag 24. september, det var Harstad Tidende som skrev om nyheten først.

Økt markedsføring kan være løsningen

– Det er alltid spennende når man går ut på et nytt marked og ser om man klarer å bygge det opp. Vi har ikke gitt opp noen plasser, men vi har behov for flyene på andre destinasjoner.

– Så du mener ikke at dette forteller noe om fremtiden til selskapet?

– Nei overhodet ikke, men det er klart at som en utfordrer så må vi nok kanskje bruke mer tid på markedsføring for å nå ut til de reisende, avslutter Richardsen.

Kilde: NRK / Harstad Tidende

 

%d bloggere liker dette: