Flyselskap

Lufthansa skal ha tilbudt 200 millioner euro for restene av Air Berlin

EasyJet er akutt sykmeldt

Flyselskapet Lufthansa skal ha tilbudt 200 millioner euro (1,86 milliarder kroner) for noen av eiendelene i Air Berli. Flyselskapet som nylig begjærte seg selv konkurs.
Lufthansa skal også ha kommet med et tilbud på 100 millioner euro for å dekke selskapets driftskostnader, sier kilder til New York Times.
Det var avisen Bild am Sonntag som først offentliggjorde tallene.
Lufthansa og easyJet har vært nevnt som mulige kjøpere av det konkursrammede selskapet. Air Berlin eier blant annet attraktive landingsrettigheter («slots») ved flyplassen i Düsseldorf (DUS). Selskapet eier også selskapet Niki og det regionale flyselskapet Luftfahrtgesellschaft Walter.

Restene av Air Berlin

Det kan gå flere måneder før en eventuell kontrakt underskrives og Lufthansas handel gjennomføres. Dette fordi tyske og europeiske konkurransemyndigheter må gå gjennom en eventuell avtale, ifølge Bild.
Den tyske regjeringen har tidligere gitt et lån på 150 millioner euro til Air Berlin for å holde driften gående i tre måneder, et lån som ble godkjent av EU-kommisjonen.

Sykemeldte Air Berlin piloter

Mange av flygerne i selskapet har den siste tiden sykemeldt seg, noe som har ført til avlyste avganger. Bild har tidligere skrevet at flygerne frykter å bli overført til et nytt selskap.
Lufthansa har tidligere bekreftet at selskapet er i samtaler om å kjøpe deler av Air Berlin.

%d bloggere liker dette: