Flyselskap

Emirates med Oktoberfest meny på rutene til Tyskland

oktoberfest

Emirates har lansert en spesiell Oktoberfest-meny for reisende i alle klasser. Menyen er forbeholdt på rutene som flys mellom selskapets destinasjoner i Tyskland og Hong Kong via Dubai.

Tilgjengelig under hele perioden frem til 3. oktober er Oktoberfest hos Emirates. Menyen blir servert i første, business og økonomi-klasse. Retter som stekekylling og Spatzle (mykt eggnudler) med soppsaus vil bli tilbudt til reisende i økonomi, mens førsteklasses og passasjerer med passasjerer vil få en tre-tierstand bestående av rock-salt-pretzels med obazda (ost) og søt sennep dips, et utvalg av smørbrød og pretzelruller med kaldt kalkun.

Emirates -oktoberfest til fire tyske byer

Ingen oktoberfest uten øl

Paulaner-øl vil også bli servert på alle flyvninger – Paulaner er et av de seks bryggeriene som serverer drikke på Oktoberfest-feiringen – mens loungene også vil tilby kaker, inkludert zwetschgenkuchen (kake), baumkuchen og guglhupf (marmorkake).

Emirater flyr for tiden fire ganger om dagen mellom Hong Kong og Dubai. Tre av disse operert av A380 superjumbos. Disse flyene har forbindelse til de tre daglige flyene hver til München og Frankfurt, eller to daglige flyvninger hver til Düsseldorf og Hamburg.

Dette er oktoberfest

Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager i slutten av september og begynnelsen i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern. Den regnes for å være verdens største folkefest.

Den ble første gang arrangert 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.

Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles «Maß», og er alkoholsterkt og smakrikt. Det får bare produseres av lokale bryggerier. Ølserveringen skjer i store telt som rommer 3-10 000 mennesker og tar inntil to måneder å reise.

I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden. Spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning.