Flyselskap

Norwegian og UNICEFs fjerde humanitære flygning er på vei til Jemen

Jemen

I dag sender Norwegian og UNICEF et fullastet fly med nødhjelp til Jemen for å hjelpe barn som har blitt utsatt for krig og konflikt. Det er første gang selskapet flyr en 787-9 Dreamliner med nødhjelp.

Flyet er nå på vei fra København og ankommer Djibouti i kveld. Deretter vil nødhjelpen sendes over Adenbukten til Jemen.

Konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos og UNICEFs generalsekretær Camilla Viken er med til Jemen og leder nødhjelpsarbeidet.

– Signaturpartnerskapet vi har med UNICEF er det viktigste samarbeidet vi har. Med den pågående krisen og et nytt kolerautbrudd i Jemen, er dette oppdraget viktigere enn noensinne. Det er også en enorm mulighet til å engasjere våre medarbeidere, som brenner for dette arbeidet. Vi ser frem til å gjennomføre flere oppdrag med UNICEF i fremtiden, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

– Denne lasten vil utgjøre en enorm forskjell for mange barn, og vi er takknemlige for at Norwegian er med å hjelpe barn i nød, sier Camilla Viken.

Støtter UNICEFs arbeid i Jemen

De siste ti årene har Norwegian bidratt med nærmere 20 millioner kroner til UNICEF. I år bidrar Norwegian med nesten 28 tonn nødhjelp, dette er medisin og annet nødvendig utstyr til de som trenger det mest.

Seter om bord denne flyvningen har blitt auksjonert bort til publikum, og resultert i nærmere 200 000 kroner til UNICEF. Insideflyer og MegaDo er blant luftfartsentusiastene som har donert penger for å være med på denne flyvningen.

Det er fjerde gang Norwegian og UNICEF sender et fullastet fly med medisin og annet nødvendig utstyr for å hjelpe vanskeligstilte barn. Siden 2014 har UNICEF og Norwegian levert nødhjelp til Mali, Den sentralafrikanske republikk og til syriske flyktninger i Jordan. Samlet har denne nødhjelpen reddet mer enn 100 000 barn.