Flyselskap

Kabinansatt i Sverige mistenkt for promille

Kabinansatt sikkerhetslande i Canada mistenkt for promille
En kabinansatt i flyselskapet SAS er i Sverige pågrepet mistenkt for promille.

En kabinansatt hos SAS ble mandag pågrepet av politiet ved flyplassen Arlanda i Stockholm etter at kollegene mistenkte at vedkommende var beruset under langdistanseflyvningen fra Hong Kong. Det er den svenske avisen Aftonbladet som først skrev om saken.

Medarbeideren som arbeidet som kabinansatt under flyvningen fra Hong Kong til Stockholm, ble tatt hånd om av politiet etter å ha blåst positivt under en promillekontroll etter landing.

– Vi ser veldig alvorlig på dette da vi har en streng alkoholpolicy. Den tilsier at man må ha null i promille minst åtte timer før flyvning. Sikkerhet for vårt personell og våre passasjerer er alltid høyeste prioritet, sier pressesjef i SAS Sverige, Fredrik Henriksson Aftonbladet.

Mistenkt for promille

-Jeg kan bekrefte at Arlanda-politiet har hentet en person fra flybesetningen for undersøkelse. Bakgrunnen var at det forelå mistanke om at personen var alkohol påvirket. Uttaler Åsa Wallentin ved Stockholms politiet til Aftonbladet.

Politiet bekrefter at de tok med vedkommende til en utvidet blodprøve etter at det ble mistenkt at den ansatte var påvirket.

SAS avventer nå svar på blodprøven før de tar stilling til om de kommer til å forfølge saken. Det er ikke kjent hva slags nasjonalitet den ansatte har.

 

%d bloggere liker dette: