Hotel

Nordic Choice tar nye grep i kampen mot matsvinn

Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth signerte i dag en bransjeavtale mot matsvinn hos Klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Målet er at bransjen skal nå FNs bærekraftmål om å halvere matsvinnet innen 2030.

Nordic Choice Hotels har i mange år vært kjent for sine satsinger innenfor bærekraft. Nå binder hotellkjeden seg til enda en avtale. I dag hadde Klima- og miljøminister Vidar Helgesen invitert aktører fra matbransjen til å signere en avtale med mål om å halvere Norges matsvinn innen 2030. På plass for å signere var administrerende direktør Torgeir Silseth.

matsvinn
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen og administrerende direktør Torgeir Silseth.

— Vi har vært en ledende aktør innenfor bærekraft i bransjen i mange år og det skal vi fortsette å være. Derfor signerer jeg denne avtalen med glede. Jeg synes dette er et bra initiativ og ønsker å støtte opp om det, sier Torgeir Silseth.

Utfordringene rundt matsvinn er mange

— For å kutte matsvinn kan man gjøre tiltak i alle ledd av produksjonen. Helt fra bonde til sulten hotellgjest i vært tilfelle. Vi stiller krav til våre leverandører og når maten kommer inn til oss gjør vi vårt aller beste for å minske svinn. Denne bransjeavtalen minner oss på at vi må være skjerpet og strukturert hvis vi skal drive med bærekraftig business.

Nordic Choice har startet et initiativ med det de kaller bærekraftcoacher. Coachene er studenter med engasjement for miljø som jobber med å hjelpe hotellene og fokusere på bærekraftig business.

Smarte tallerkener

Hotellkjeden gjorde et grep med tallerkenene sine som ga overraskende resultater forteller Silseth.

— Vi begynte med mindre tallerkener. Har man store fat, fyller man opp hele uansett om man skal spise alt eller ikke. Siden tallerkenene hos oss er litt mindre ender vi opp med å kaste mindre mat, avslutter Silseth.

%d bloggere liker dette: