Flyplass

Barnas uker på Avinor Oslo lufthavn

barnas uker

Høstferien nærmer seg og mange barn skal ut og reise til og fra Oslo lufthavn i ukene som kommer. Oslo lufthavn ønsker å gjøre ventetiden på flyplassen litt morsommere, og har derfor planlagt en del aktiviteter for barn i tiden fremover.

– Reiser du i uke 39, 40 og 41 kan du blant annet bli med på skattejakt, få ansiktsmaling og møte de fine maskotene våre, Felix & Fiona. 29. september kan du ta kule bilder i Fotobaren. Mens du 1. og 6. oktober kan oppleve konsert med Nannestad kulturskole ved gate A12, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Er du sulten eller tørst så har restaurantene våre ekstra gode tilbud i høst som også retter seg mot barnefamilier.

Se tilbudene her

Gode fasiliteter for barnefamilier hele året

I tillegg til aktivitetene nå i høstferieukene har vi en rekke gode servicetilbud for barn og barnefamilier her på Oslo lufthavn året rundt. Alle lekeområdene våre er nyoppusset, disse finner du ved gate C1, gate A12 og ved jernbanestasjonen. I tillegg har vi et midlertidig lekeområde etter passkontrollen, ved gate E14/F14.

– Reiser du med små barn er det verdt å merke seg at vi har barnevogner til utlån rett etter sikkerhetskontrollen og egne ammehjørner ved gate A12 (inngang mot gate B), mellom gate D3 og D5, og ved gate F19. Stellerom finner du over hele lufthavnen, forklarer Andersen.

Egen familiesluse i sikkerhetskontrollen

Når du har sjekket inn og sendt avgårde bagasjen, viser Felix & Fiona deg veien til en helt egen sikkerhetskontroll for reisende med barn. Her kan barna gå i Felix & Fiona sine fotspor, og gjøre det samme som Felix & Fiona gjør på tegningene som står i barnehøyde. De legger fra seg lekene sine, går gjennom kontrollen, og får tilbake alt etterpå.

Hovedregelen er at du ikke får ta med væske om bord. Du kan likevel ta med mat og drikke som er nødvendig for reisen, for eksempel barnemat og morsmelkerstatning.

Beholderne kan inneholde mer enn 100 ml, og trenger ikke å pakkes i gjennomsiktig, lukkbar plastpose.

Ta barnematen ut av håndbagasjen når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Det gjøres tilfeldige stikkprøver av innholdet i beholderne.

Barn som reiser alene

I høstferieukene er det mange barn som reiser med fly alene. Barn kan reise alene fra de er fem år, husk at assistanse må bestilles på forhånd.Det kan du lese mer om her:

%d bloggere liker dette: