Flyselskap

Norwegian ønsker direkteruter mellom Norge og Tokyo

utsettelse av Norwegians bestilte fly Norge og Tokyo

Norwegian vil ha direkteruter mellom Norge og Tokyo, men en gammel avtale mellom de skandinaviske landene og Russland setter en stopper.

En avtale fra 1956 mellom de skandinaviske landene og det som da var Sovjetunionen gir SAS enerett på å benytte luftrommet over Sibir på ruter til Asia. Men i høst skal norske og russiske myndigheter ha samtaler om saken, melder NRK.

– Vi ønsker fortsatt å fly Tromsø–Tokyo. Det er mange asiater og japanere som ønsker å besøke Tromsø. Her er det enorme muligheter – også i fraktmarkedet fra Troms og Finnmark over til Asia, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen.

Sibir-korridoren mellom Norge og Tokyo

Statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet sier planen er å fortsette samtalene med russiske myndigheter til høsten. De forrige forhandlingene var sommeren 2016.

– Vi har hatt gode samtaler med våre naboer i øst, og formidlet at det er ønskelig at også Norwegian får fly. Utover det er det opp til russerne å bestemme hvem som skal få lov å fly over deres territorium. Dette er en sak vi vil ta opp på møtene i høst, sier Karlsen.

De skandinaviske landene og Russland skal i høst ha nye samtaler om den såkalte sibirkorridoren. I dag får kun ett skandinavisk flyselskap fly over russisk luftrom i Sibir, og det er SAS. Dette forhindrer blant annet Norwegian sitt ønske om å etablere en rute mellom Tromsø og Tokyo.

%d bloggere liker dette: