Flyselskap

Stuer-streik i SAS – Kastrup hardt lammet

hardt lammet

Mange fly står fast i København. SAS-ansatte har nedlagt arbeidet ved Danmarks største flyplass.

Alle ansatte i SAS Ground Handling på Københavns Lufthavn har gått til et faglig møte, så alle fly som håndteres av SAS Ground Handling, er strandet på bakken i dag.

SAS Ground Handling er selskapet som leverer tjenester knyttet til bagasje, trapper for flyet, og tauing av flyene til rullebanen for SAS og en rekke andre flyselskaper.

Alle SAS-flyreiser er “Awaiting Info” på hjemmesidene til cph.dk, og passasjerer venter på informasjon.

Hardt lammet

– De har avsluttet arbeidet. Det er en ulovlig konflikt på arbeidsplassen, som startet klokka 9. Vi er veldig irritert på grunn av denne ulovlige arbeidsbelastningen som påvirker trafikken og påvirker våre kunder.

Mariam Skovfoged, presseansvarlig for SAS Danmark, til danske Ekstra Bladet

“Vi forventer forsinkelser i flytrafikken. Vi skal gi oss oversikt over hvor mange avganger som har blitt truffet, sier Kasper Hyllested, pressekontor på Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

Verken SAS eller Københavns Lufthavn vet i øyeblikket når arbeidet gjenopptas. I mellomtiden forblir passasjerer strandet på flyplassen og flyet uten informasjon.
I følge Københavns Lufthavns hjemmeside cph.dk blir mer eller mindre alle SAS-flyene forsinket til klokken 12.

Mariam Skovfoged forteller Ritzau at administrativt ansatte, inkludert seg selv, nå er på vei til flyplassen for å håndtere bagasje og få sendt flyene avsted.

%d bloggere liker dette: