Flyselskap

Ryanair lover pilotene bedre lønn og betingelser

samarbeid med Ryanair lover

Ryanair lovet torsdag sine piloter betydelige forbedringer i lønn og arbeidsvilkår. Selskapet sa at det ville overgå lønninger betalt av konkurrerende selskaper, samt forbedre jobbsikkerhet. Alt dette ifølge et brev til pilotene som nyhetsbyrået av Reuters har fått tilgang til.

Det irske flyselskapet som er Europas største målt i antall passasjerer, har i de siste ukene kunngjort kanselleringer av tusenvis av ruter, og skylder på at selskapet ikke har nok standby-piloter for å sikre en jevn drift av den oppsatte ruteplanen. Hendelsene har utløst kundeopprør og massiv negativ mediedekning over hele Europa.

Fagforeningene har sagt at et betydelig antall piloter har forlatt Ryanair de siste månedene for å få bedre kontrakter, bedre lønn og øvrige forhold hos konkurrende flyselskaper.

Tidligere i måneden tilbød Ryanair-sjef Michael O’Leary opp til 12.000 pund (126.000 kroner) i en engangsbonus til piloter som dropper å dra på ferie, for å unngå ytterligere kanselleringer. Tilbudet fikk en heller lunken mottagelse. Flyselskapet Ryanair lover nå bot- og bedring.

Ryanair lover bedring – er det et luftslott ?

Nå har imidlertid Ryanair-sjefen gått et skritt videre i et brev stilet til «Alle Ryanair-piloter».

I brevet som Reuters har fått tilgang til spares det ikke på løftene:

I det tre sider lange brevet lover O’ Leary blant annet alle pilotene «betydelige forbedringer av dine ruteplaner, lønnen din, din utstasjonering, dine kontrakter og din karriereutvikling de kommende 12 månedene».

Konkret loves det i brevet at Ryanairs piloter både skal få en høyere lønn og en bedre jobbsikkerhet enn hos konkurrenter som Jet2 og Norwegian.

Ryanair-pilotene har de siste ukene hatt møter med ulike fagforeninger i både Storbritannia og Irland, samt med pilotforeningen APA i verdens største flyselskap American Airlines. APA skal ifølge Bloomberg ha tilbudt seg å hjelpe Ryanair-pilotene med å danne en fagforening. De har også tilbudt å yte både økonomisk støtte og ekspertbistand.

 

%d bloggere liker dette: