Flyselskap

Polske LOT lanserer ruten mellom Oslo og Warszawa

Polske LOT

Det statlig eide polske flyselskapet LOT lanserer direkterute mellom Warszawa og Oslo.

Det polske flyselskapet skal fly til den norske hovedstaden 13 ganger i uken fra 25. mars neste år. Billetter ble allerede lagt ut for salg på mandag. Den nye ruten er den 19. som ble lansert av det polske flyselskapet i år.

Ruten til Oslo vil bli fløyet to ganger daglig foruten på lørdager, da det kun er en morgenrute. Passasjerene vil bli fløyet med enEmbraer 195, som har plass til totalt 112 personer i tre klasser: Business, Premium og Økonomi.

Ruten henvender seg både til forretningsreisende og fritidsreisende, rapporterer det nyhetsbyrået IAR.

Dette er en rute selskapet la ned for noen år siden på grunn av sviktende lønnsomhet. Da LOT oppga ruten hadde SAS kastet kortene for flere år siden. Norwegian er derfor eneste operatør på denne ruten fra Gardermoen før LOT gjenopptar den fra slutten av mars.

Star Alliance hub i Oslo ?

LOT blir det tiende Star Alliance-flyselskapet ved Oslo lufthavn når det ankommer 25. mars 2018, noe som vil styrke flyplassens posisjon i Star Alliance-systemet. Norske reisende vil få tilgang til LOTs store rutenettverk i Sentral- og Øst-Europa, Balkan og Det fjerne østen, og den nye ruten gjør dessuten mange andre globale destinasjoner tilgjengelige via Star Alliance-nettverket. Polske passasjerer vil også få tilgang til flere flyforbindelser gjennom SAS Star Alliance-huben i Oslo.

– Vi har hatt et vellykket lavprisprodukt på denne ruten en stund. Når vi nå ønsker LOT Polish Airlines velkommen til Oslo, og med det introduserer et knutepunktselskap av denne størrelsen i sektoren, åpnes de to byene for et nytt marked, forklarer Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling ved Oslo lufthavn og fortsetter:

– Vi er veldig stolte av vår portefølje av Star Alliance-flyselskaper som forbinder Oslo med de store knutepunktene i verden, og vår nyeste partner vil bidra til økt vekst, sier Spruit.

LOTs annonserte rute kommer i tillegg til Norwegians seks ukentlige flyvninger til Warszawa, hvilket betyr at Polen kan bli Oslos tolvte største nasjonale marked neste sommer. Det øst-europeiske landet utgjør et dynamisk og raskt voksende marked for Avinor, som for øyeblikket betjener 19 ruter mellom sine flyplasser og Polen. Fem fra Bergen, fire fra Oslo og Stavanger, to fra Trondheim og én hver fra Ålesund, Molde, Haugesund og Kristiansand.

 

Om Polske LOT

LOT Polish Airlines (Polskie Linie Lotnicze LOT) er et polsk flyselskap. Selskapet ble stiftet 1. januar 1929, da samtlige flyselskaper det året ble fusjonert inn til et nytt statlig selskap. Selskapets første internasjonale flyvning gikk til București i året 1930. Deretter satte LOT opp ruter til Athen, Helsingfors og Beirut.

I 2004 forsøkte LOT å få innpass på markedet for billige flybilletter ved å opprette datterselskapet Centralwings. Den første flyvningen fant sted på ruten Warszawa – London i 2005. Selskapet fløy ruter fra Polen til en rekke europeiske byer. På grunn av lav lønnsomhet besluttet styret å nedlegge Centralwings i 2009.

LOT er medlem av Star Alliance, og medlemmer av SAS Eurobonus opptjener bonuspoeng ved flyvninger på LOT.

%d bloggere liker dette: