Flyselskap

Air Berlin – hva skjer dersom du har bestilt billett?

lederhosen

Dersom du har bestilt en billett til Tyskland med Air Berlin, bør du ringe ditt reisebyrå før du pakker lederhosen. Lavprisselskapet legger ned virksomheten innen utgangen av oktober 2017.

Det som skjer kommer ikke akkurat som en overraskelse, da selskapet allerede i august erklærte seg insolvent. Driften av flyselskapet fra den dag, og frem til i dag har vært finansiert av et garantert statslån  fra den tyske stat.  Allerede har de fleste av Air Berlins langdistanseflyvninger blitt innstilt på permanent basis. Selskapets øvrige ruter avsluttes innen utgangen av oktober. Selskapet blir nok ikke være borte for alltid, da Lufthansa og andre selskaper vurderer å overta deler av Air Berlins virksomhet. Diskusjonene pågår fortsatt.

Lederhosen eller ei:

Dersom du har bestilt en billett med Air Berlin, her er hva som skjer:

  • Alle kunder som kjøpte billetter etter at flyselskapet erklærte seg insolvent 15. august 2017, vil enten få refundert kjøpesummen eller bli ombooket til et alternativt fly. Flyselskapet vil varsle kundene. Berørte passasjerer kan også sende krav om følgekostnader påløpt via flyselskapets kundeservice side.
  • Hvis du hadde planlagt i god tid, og hadde kjøpt billetten før Air Berlin ble erklært insolvent er du ikke like heldig. Disse billettene kan dessverre  ikke refunderes på grunn av insolvensregler, og ombokning til andre flyselskaper er ikke mulig, ifølge til nettsiden. Du må heller drukne dine sorger i tysk øl.
  • Mer detaljert informasjon er tilgjengelig her.

Om Air Berlin

Air Berlin Inc. ble stiftet i 1979 av den tidligere Pan Am-kapteinen Kim Lundgren. Selskapet var registrert i USA og leide en Boeing 707 derfra fordi det på den tiden kun var lov å operere med flytyper produsert av seiersmaktene etter andre verdenskrig til og fra Berlin. Flyselskapets offisielle hovedkontor var i Miami, Florida. Selskapets første flyreise fant sted 28. april 1979 med en Boeing 707 fra Berlin til Palma de Mallorca. Air Berlin spesialiserte seg på mål i middelhavsregionen. Også i dag er Mallorca Air Berlins viktigste mål.

Etter den tyske gjenforeningen bortfalt også de alliertes luftherredømme, slik at det var nødvendig å skifte godkjenningen over til Luftfahrt-Bundesamt (LBA). Den 16. april 1991 endret selskapet firma til Air Berlin GmbH & Co. Luftverkehrs KG. I tiden etter gjennomførte forretningslederen Joachim Hunold en grunnleggende endring av firmaprofilen. Av det tidligere, lille charterflyselskapet oppsto skrittvis det nest største flyselskapet i Tyskland med et linjelikt nettverk. Siden 1999 har Air Berlin vært medlem av IATA.

Den 15. august 2017 erklærte selskapet at det ikke var i stand til å dekke sine forpliktelser ved forfall, og at det dermed var insolvent. Driften gikk likevel videre ved hjelp av kreditter fra det offentlige.

%d bloggere liker dette: