Flyselskap

SAS utsetter basen ved London Heathrow

SAS utsetter basen

Forsinkede flyleveranser har gjort at Scandinavian Airlines Ireland har utsatt oppstarten av Heathrow-basen. Den skulle ha åpnet i slutten av oktober.

Etableringen av SAS nye hjemme-base ved London Heathrow Airport er utsatt på ubestemt tid. Dette bekrefter SAS til CHECK-IN.dk.

SAS har planer om et nytt irsk datterselskap og et irsk AOC, og ville med dette ha åpnet sin første base i London Heathrow. Basen ville ha vært utstyrt med nye Airbus A320neo-fly. I tillegg til en større gruppe piloter og kabinansatte mot slutten av oktober. SAS har en formening om at driftskostnadene ved London-rutene vil ende på et lavere nivå  enn i dag. Forutsatt at rutene flys med ikke-skandinavisk besetning.

Planen for fremtiden er å basere de fleste av de nye Airbus A320neo-fly i London Heathrow. Det eneste problemet er at Airbus ikke kan levere flyene i tide. Dette gjør at SAS ikke kan komme i gang med etablering av sitt nye irske datterselskap og London Heathrow-basen. Videre er det planlagt en base i Málaga.

Etablering –  forutsatt irsk registering

SAS har bestilt 30 nye Airbus A320neo-fly og har hittil mottatt 11 fly, som er registrert i Norge og Sverige på SAS felles skandinaviske driftstillatelse, og har blitt stasjonert på selskapets skandinaviske baser. Dette vil også være tilfelle for selskapets 12. neo-fly, mens flynummer 13, 14 og 15 vil motta irsk registrering og få på Scandinavian Airlines Irlands operasjonelle lisens. Dette er flyene, samt totalt opptil seks nye neofly, som skal stasjoneres ved de to nye basene i London Heathrow og Málaga.

 

%d bloggere liker dette: