Flyselskap

Lufthansa kjøper store deler av Air Berlin

EasyJet er akutt sykmeldt slutt Lufthansa kjøper

Lufthansa skaffer seg kontroll over store deler av Air Berlin.

Tysklands største flyselskap Lufthansa kjøper opp store deler av det konkursrammede selskapet Air Berlin. Oppkjøpet betyr at Lufthansa får kontroll over 81 fly og 3.000 ansatte, opplyser Lufthansa-sjef Carsten Spohr.

Avtalen blir etter alt å dømme undertegnet i Berlin torsdag ettermiddag.

Lufthansa kjøper – flere interessenter

Lufthansa kjøper 81 av Air Berlins 144 fly og overtar 3.000 av i alt 8.500 ansatte. Noen pris er ikke offentliggjort.

Lufthansa og EasyJet var budgiverne på Air Berlin, Tysklands nest største flyselskap. Air Berlin erklærte seg konkurs i august, da den største eieren, det Abu Dhabi-baserte flyselskapet Etihad Airways, stanset pengestrømmen.

Det er foreløpig uklart om EasyJet legger inn bud på de resterende delene av Air Berlin.

Tyske medier har de siste dagene skrevet at 300 millioner euro er det høyeste Lufthansa kan strekke seg til i oppkjøp av Air Berlin, angivelig uten å komme i konflikt med tyske konkurransemyndigheter.

Finansiert av EU-godkjent statslån

Sjefen for Air Berlin, Thomas Winkelmann, sa i forrige uke at en avtale med Lufthansa trenger godkjennelse av EU-kommisjonen, en prosess som kan uker og kanskje måneder.

Eksperter på flytrafikk sier at Lufthansa vil styrke sin stilling nasjonalt og internasjonalt ved å overta en stor del av Air Berlin.

Air Berlin har siden august vært holdt i live gjennom et kriselån på 150 millioner euro fra tyske myndigheter mens detaljene rundt avviklingen av selskapet ble utarbeidet. Under tyske konkursregler har ikke Air Berlin lov til å fly etter 28. oktober.

%d bloggere liker dette: