Flyselskap

EasyJet i samtaler om 25 Air Berlin fly ved Berlin Tegel

Berlin Tegel

Basen kan bli flyselskapets nest største base etter London Gatwick.

Lufthansa kunngjorde på torsdag selskapet overtar 81 fly og 3.000 ansatte.

EasyJet forhandler med Air Berlins bobestyrer om 25 av det konkursrammede-selskapets gjenværende fly på Berlins Tegel flyplass.

Dersom avtalene skulle komme i havn, vil flyplassen i Berlin bli EasyJet nest største base etter hovedbasen ved London Gatwick. Forhandlingene om Airbus A320-flyene er pågående og underlagt en godkjenning av forskrifter, sa lavprisselskapet sent fredag kveld​ i en pressemelding.

Lufthansa vedtok torsdag å overta 81 fly, flertallet av Air Berlins eiendeler, til en total kostnad på 1,5 milliarder euro (14 milliarder kroner). Air Berlins bobestyrer sa da at det fortsatt var samtaler med EasyJet. En av to tilbydere som det er inngått direkte forhandlinger med.

En avtale ville være en viktig seier for EasyJet, slik at selskapet kan sikre seg lukrative landings-rettigheter (slots) direkte inn til Berlin. Flyselskapet står i økende grad ovenfor press fra Europas største lavprisselskap Ryanair, som ønsker å utvide på primær flyplasser over hele det europeiske kontinentet.

En oppdatering vil bli gitt hvis og når det er aktuelt, sa EasyJet i pressemeldingen.

Om Berlin Tegel

Berlin–Tegel internasjonale lufthavn (Flughafen Berlin-Tegel) er en av to lufthavner i Berlin. Den ligger i den nordlige bydelen Reinickendorf. I 2015 hadde lufthavnen en trafikk på 21 millioner passasjerer.

Lufthavnen ble bygget av franske hæringeniører på 48 dager under Berlinblokaden i 1948 for å transportere forsyninger til den beleirede byen. Da flyplassen var ny hadde den en rullebane på 2,4 km, den lengste i Europa. Flyplassen ble modernisert på 1970-tallet, og begynte å erstatte Tempelhof lufthavn som Vest-Berlins viktigste lufthavn. Tempelhof var omgitt av moderne bybebyggelse, og rullebanene var for korte til moderne jumbojeter.

Det var planlagt å legge ned lufthavnen 2. juni 2012 i forbindelse med at alle sivile lufthavner ved Berlin skal slås sammen til Berlin Brandenburg lufthavn. Denne var planlagt åpnet dagen etter. Imidlertid er åpningen av den nye flyplassen utsatt.

%d bloggere liker dette: