Flyselskap

easyJet byr også på stumpene i flyselskapet Alitalia

easyjet byr

 

easyJet bekrefter at de er blant mulige kjøpere av Alitalia virksomhet. Totalt skal det være syv interessenter.

I likhet med Air Berlin er Alitalia også ute av dansen, etter at hovedaksjonæren Etihad Airways fra Abu Dhabi har trukket ut proppen. Etihad flagget tidligere i år at begeret var fullt, og nektet å dekke flere milliarder i underskudd. Etihad eide 29% av aksjene i airberlin og 49% i Alitalia.

Air Berlin innstiller virksomheten i slutten av oktober. Mens den italienske regjeringen fredag ​​ga Alitalia et “nødlån” på 300 millioner euro slik at det kan holdes på vingene til neste vår.

Easyjet byr – innen fristens utløp

Mandag ettermiddag utløp fristen for å legge inn bud på hele eller deler av Alitalias virksomhet. Lufthansa flagget mandag ettermiddag sin interesse for deler av ett nytt Alitalia. Tirsdag informerte easyJet om at de også vurderer å kjøpe deler av det italienske flyselskapet uten å si nøyaktig hva de ser for seg. Det er også Lufthansa og easyJet som tar over brorparten av Air Berlin.

Ifølge BBC har Alitalias eier mottatt syv bud på deler av Alitalia, som er medlem av Skyteam Alliance.

Lufthansa-konsernet annonserte i går at de har tilbudt deler av Alitalias globale nettverk, samt en rekke europeiske og italienske innenriksruter. Ifølge Lufthansa må de opprette ett nytt selskap ‘NewAlitalia’.

Alitalias interimledelse oppgir at de har mottatt totalt “syv konvolutter” med bud på Alitalia, og at innholdet i disse budene nå vil bli evaluert.

Ryanair som har om lag 25 prosent av innenlandsflyvninger i Italia – Alitalia har 40 prosent – indikerte først at de var interessert i deler av Alitalia, men nylig trakk seg.

%d bloggere liker dette: