Flyselskap

Air Berlin holdes i arrest på saga-øya

holdes i arrest

En Airbus A320 fra konkursrammede Air Berlin er satt i arrest av islandske luftfartsmyndigheter.

Brøytebiler er parkert foran og bak flyet for å hindre at det skal ta av fra Keflavik. Årsaken til at Airbus-maskinen holdes tilbake, er at Air Berlin ikke har betalt det de skylder i flyplassavgifter.

Flyet landet klokken 22.35 torsdag og skulle gått videre til Düsseldorf like etter midnatt, skriver Reuters.

Slik skulle det ikke gå.

Holdes i arrest

Handlingselskapet Isavia tok flyet i arrest på grunn av ubetalte regninger. Flere kraftige brøytebiler ble parkert foran og bak flyet, noe som gjør det umulig å flytte maskinen.

Isavia, som driver islandske lufthavner, skriver i en pressemelding at de ubetalte flyplassavgiftene stammer fra tiden før selskapet slo seg konkurs.

– Det er ikke til å unngå at handlingen rammer passasjerene som hadde kjøpt billetter med Air Berlin, men denne handlingen anses å være den siste muligheten for å sikre betaling for tjenester som allerede er levert, heter det i meldingen fra selskapet.

Air Berlin har tidligere operert flygninger i Norge, med tre daglige flygninger mellom Oslo lufthavn, Gardermoen og Berlin-Tegel internasjonale lufthavn i Berlin. Denne ruten ble lagt ned 6. januar 2015.

Selskapet erklærte i august 2017 at det var insolvent. Driften gikk likevel midlertidig videre ved kreditter fra det offentlige.

%d bloggere liker dette: