Flyselskap

Emirates – verdens største restaurant


verdens største

 

Emirates serverer 100 millioner måltider i året med samme fokus på detaljer i alle kabinene, både på First, Business og Economy Class. Hvert år serveres det mat til mer enn 55 millioner passasjerer på flyvninger til og fra 144 byer over seks kontinenter. Det er ingen som forstår globale mattrender bedre enn Emirates som serverer destinasjonsinspirerte menyer ombord på verdens største flyvende restaurant.

Med en investering på 1 milliard US dollar per år i catering, driver Emirates et døgnåpent kjøkken med 1 200 kokker basert i Dubai som rører sammen opp til 12 450 oppskrifter. Den finstemte driften leverer autentisk lokal mat til 590 avganger daglig for å gi kundene en smak av den destinasjonen de reiser til.

Verdens største – lokalt kjøkken

Emirates sitt fokus på lokale smaker gjør dem til det eneste flyselskapet som har mat tilgjengelig fra hver region de flyr til. På ruter til Japan serveres det for eksempel autentisk Kaiseki-mat og Bento-bokser servert med Japansk servise, bestikk og te-sett for å sikre en uovertruffen matopplevelse ombord.

Etter en 14 måneders lang arbeidsprosess med lokale kokker lanserte flyselskapet nylig en ny meny på sine Australia-ruter som er inspirert av bredden av landets multikulturelle kjøkken.

Den nye menyen består av en rekke tradisjonelle lokale favoritter som for eksempel lammepølser med mynte. For å gjenspeile multikulturelle Australia inkluderer menyen også asiatiske smaker i tillegg til retter og ingredienser fra Midtøsten. Dette for å imøtekomme Emirates omfattende passasjermiks og representere deres globale rutenettverk.

 

For å være oppdatert på regionale og sesongbaserte mattrender endrer Emirates sine menyer ombord hver måned og gjør løpende vurderinger av sine oppskrifter.

Den varierte menyen på hver rute gjenspeiler seg også i brødkurven som serveres om bord. Smakstilsatt brød eller surdeigsbrød er veldig populært på Europeiske ruter, mens parathas, pooris og naan-brød serveres på alle de ni rutene Emirates har til India. På sine ruter i Midtøsten får passasjerene muligheten til å nyte det arabiske brødet Markook – et tynt usyret brød som er vanlig i regionen, og Manakesh som enten er toppet med Zaatar eller ost.

På First og Business Class blir måltidene servert på Royal Doulton servise med Robert Welch bestikk spesielt designet for Emirates.

Globale partnere og det beste av lokale råvarer

Emirates fokuserer på enkle, godt tilberedte retter som fremhever ferske råvarer av høyeste kvalitet. Flyselskapet tar de beste produktene ombord gjennom langvarige partnerskap over hele verden, og støtter lokale leverandører og produsenter. Dette inkluderer over 15 000 kilo persisk feta fra Yarra Valley i Australia hvert år. Olivenoljen som serveres ombord er utelukkende fra Monte Vibiano i Italia, et samarbeid som nå er mer enn 15 år gammelt.

Som enhver stjernerestaurant er Emirates spesielt opptatt av sin vinliste, med champagne og vin i verdensklasse. Vinene på hver rute er omhyggelig utvalgt for å utfylle menyen og inkluderer et eksklusivt utvalg som bare finnes på Emirates, som Dom Pérignon Rosé 2005 Champagne og Grahams 1963 Colheita Port. En langsiktig innkjøpsstrategi betyr også at flyselskapet har 3,8 millioner flasker vin for tiden lagret i sin vinkjeller i Burgund i Frankrike som vil bli servert ombord i løpet av de neste sju til ti årene.

Kaffe og te er de to mest konsumerte drikkene ombord. Emirates har servert Dilmah te på tvers av alle sine kabiner de siste 25 årene. Over 9,6 millioner teposer er brukt hvert år med et tilbud på mer enn 10 te varianter, inkludert en eksklusiv blanding laget for flyselskapet servert på First Class kalt Emirates Signature Tea. Illy og Nespresso er tilgjengelig i First og Business Class, hvor espresso og cappuccino er de mest etterspurte.

Emirates tilbyr også barnevennlige måltider for sine yngste passasjerer og dedikerte menyer for medisinske eller religiøse måltidskrav som er utviklet av et team med ernæringsfysiologer og kokker.

Flyselskapet utvikler også sesongmenyer der det er mulig, for eksempel julemenyer i desember og bokser spesielt laget for de som faste i den hellige måneden Ramadan.

verdens største

Noen morsomme fakta om mat i skyen

I 2016 spiste Emirates passasjerer følgende:

  • 3 millioner egg
  • 70 tonn med jordbær
  • 58 millioner nybakte rundstykker
  • 110 000kg med hummus
  • 165 tonn med laksefilet
  • 27 tonn med fersk brokkoli