Credit cards

Gratis reiseforsikring i kredittkortet

 

Mange kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring så lenge minst halvparten av reisen er betalt for med kortet. Du bør likevel være oppmerksom på hva som gjelder av vilkår og retningslinjer før du stoler blindt på reiseforsikringen din. 

Reiseforsikring skal dekke uforutsette problemer og uhell som inntreffer når du er på reise. Vilkårene i reiseforsikringene vil likevel variere hos de ulike tilbyderne, med både forsikringssummer, antall dager og hvem i reisefølget som er dekket. For eksempel er det slik at noen kredittkort opererer med at kun kortholder er dekket, mens andre inkluderer ektefelle, hele familien – og i noen tilfeller hele reisefølget.

Det mange ikke er klar over er at flere helårsforsikringer, så vel som reiseforsikringer i kredittkort, ikke dekker sykdom og uhell på reise for personer over 70 år, ulykker i forbindelse med ekstremsport eller ferie på Cuba. I denne artikkelen får du en rask og enkel oversikt over alt du bør vite om reiseforsikring i kredittkort.

Bestill tur/retur

Selv om du har betalt minst halvparten av reisen med kredittkortet, er det ofte nødvendig at du også har bestilt både tur- og returbillett for at forsikringen skal være gyldig. Det vil si at reisen både må begynne og avsluttes i Norge. Det finnes også en begrensning på hvor mange dager forsikringen gjelder når du er på reise. Denne perioden kan begrenses kraftig dersom du har åpen- eller ingen returbillett.

Ikke betal for to forsikringer

Helårsforsikring

Dersom reiseforsikringen i kredittkortet dekker ditt behov er det unødvendig å bruke penger på dyr helårsforsikring. Husk imidlertid at helårsforsikringen som regel vil dekke deg så fort du går ut døren, og ikke bare når du er på reise.

På den annen side er kredittkort med reiseforsikring gratis og inkluderer flere fordeler, utover kun forsikringen. Enkelte kredittkort gir for eksempel poeng på flyreiser, rabatt på hotell, dagligvarer eller drivstoff. Noen er gebyrfrie ved kontantuttak i utlandet, mens andre gir muligheten til å utsette betalingen utover de rentefrie dagene mot en ekstra kostnad.

Avbestillingsforsikring 

Som regel vil du få spørsmål om du ønsker å kjøpe avbestillingsforsikring når du bestiller flybilletter. Svarer du ja og inkluderer dette, vil du ende med en unødvendig dyr billett. Du blir nemlig forsikret dobbelt opp, da kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring.

I hvilke tilfeller er jeg dekket?

Reiseforsikringen i kredittkortet vil stort sett dekke akkurat de samme situasjonene som gjelder for helårsforsikringen din:

  • Forsinket eller tapt bagasje
  • Tyveri
  • Sykdom med legeerklæring som ikke var kjent på forhånd
  • Ulykker eller død
  • Avbestilling med gyldig grunn

Unntak

Både i helårsforsikringen og reiseforsikringen i kredittkort er det et par unntak det er viktig å være oppmerksom på.

Høy alder

Forsikringene har ofte har en øvre aldersgrense, som vil si at høy alder kan begrense forsikringsvilkårene. Man vil dermed måtte belage seg på reduserte fordeler, eller i verste fall helt bortfallende dekning. Årsakene til dette er at alderdom blant annet øker sjansene for enkelte sykdommer og død. Du kan se hvilke kredittkort som er best for eldre på reise her.

Cuba

Reiseforsikringen gjelder ikke i land med krigsrisiko. At land som Syria og Nord-Korea er på denne listen er ikke overraskende. Mer overraskende er det at du ikke er dekket av reiseforsikringen dersom du reiser på ferie til Cuba. Et populært reisemål som også befinner seg på denne listen.

Ekstremsport

Andre unntak er aktiviteter som kampsport, fjellklatring, fallskjermhopping og yrkesmessig dykking. Pass derfor på å ha en ekstra forsikring dersom du skal på et slikt eventyr.

Sammenlign alle kredittkort

Som nevnt innledningsvis vil vilkårene variere noe mellom de ulike tilbydere. I tillegg er det viktig å huske at kortene inkluderer andre, ulike fordeler ved siden av reiseforsikringen. Det er derfor viktig å sammenligne for å finne riktig kredittkort for deg og ditt behov.

God tur!