Flyselskap

Argentinske myndigheter ønsker Norwegian-oppstart

Argentinske avganger til Los Angeles Norwegians globale ekspansjon fortsetter med lanseringen av ny direkterute mellom Paris og Denver. Norwegian tilbyr 58 ruter mellom Europa og USA, det er flere enn noe annet europeisk flyselskap. - Vi er glade for å gi reisende på begge sider av Atlanteren enda flere direkteruter til en lav pris. Både Paris og Denver er attraktive reisemål som vil bidra til økt turisme og lokal verdiskaping, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Norwegian. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Paris og Denver, med oppstart 9. april 2018. I begynnelsen av juli lanserte Norwegian nye ruter fra London Gatwick til Chicago og Austin, samt fra Paris til Boston og Oakland/San Francisco. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter fra London til Paris og Denver

Det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) anbefaler oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. Norwegians datterselskap Norwegian Air Argentina hadde søkt om godkjennelse for til sammen 156 ruter. 

Anbefalingen fra det argentinske luftfartstilsynet kom i går kveld, norsk tid. Norwegians planer for en betydelig operasjon fra Argentina innebærer både innenriks- og utenriksflygninger. Endelig rutegodkjennelse er forventet innen kort tid.

Argentinske ruter

– Argentina er et interessant market med store muligheter og passer Norwegians globale strategi og tilbud om lave priser både på korte og lange ruter. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet vi har begynt på i Argentina ved å etablere nye baser, ansette mange nye kolleger og ikke minst gi det argentinske folk billige flybilletter, både på innenriks- og utenriksruter. Vi har blitt veldig godt mottatt av argentinske myndigheter og ser fram til et fruktbart samarbeid fremover, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina.

Norwegian opprettet et argentinsk datterselskap i januar i år og har søkt driftstillatelse (Air Operator’s Certificate) for å kunne fly i Argentina, som nå er til behandling hos myndighetene. I søknaden skisserer Norwegian planer for en betydelig operasjon med både innenriks- og utenriksflygninger. Med dagens styregodkjennelse vil Norwegian starte rekruttering av administrativt personell i Argentina. Rekruttering av piloter og kabinpersonale vil starte på slutten av sommeren.

Hvis søknaden godkjennes av myndighetene, vil de nye rutene bli lansert og lagt ut for salg mot slutten av året.

%d bloggere liker dette: