Flyselskap

Norwegian legger ned flere Barcelona-ruter

Barcelona fulle fly i juli gambler med passasjerene leier inn passasjervekst i mai gratulerer med dagen storbyferie dekke alle rutene Norwegian med passasjervekst

Norwegian legger ned ruten mellom Barcelona og Mallorca. Dette gjelder også ruten mellom Barcelona og Bilbao.

Lavprisselskapet Norwegian har besluttet å avvikle rutene mellom Barcelona til Bilbao og Palma de Mallorca. Det vil sannsynligvis bety reduksjoner ved selskapets base i Barcelona. Avviklingen av rutene finner sted allerede neste helg.

Det skriver det spanske reisenettstedet Preferente.

Ifølge nettstedet er årsaken at selskapet ikke ønsker å konkurrere med Ryanair og Vueling på rutene. Ryanair har økt sine frekvenser mellom Barcelona og Mallorca til fire daglige frekvenser, mens det spanske lavprisselskapet Vueling allerede flyr strekning med åtte daglige frekvenser mellom Barcelona og ferieøya.

– Vi kan ikke konkurrere på disse rutene og da foretrekker vi i stedet heller å satse andre steder, sier Norwegian ifølge nettstedet.

Selskapet vil fortsette å fly til Tenerife, Gran Canaria og London fra den katalanske hovedstaden.

 

Barcelona

Øker fra Barcelona til USA

Samtidig åpner Norwegian fire ruter mellom Barca og USA. Byene som nå vil få besøk av spanske turister med Norwegians ruter er Miami, New York, San Francisco og Los Angeles.

Norwegian har også en base i Madrid, og har valgt å opprettholde sine ruter mellom hovedstaden og Mallorca, og øvrige destinasjoner.

I fra Madrid basen konkurrerer selskapet forøvrig med Iberia Express, Air Europa og Ryanair. Ryanair har valgt å øke til fire daglige frekvenser. I Madrid har Norwegian redusert rute-tilbudet til Mallorca, og vil nå enkelte dager kun gjennomføre en rundtur. Flyet vil fortsatt stå parkert på Mallorca over natten.

Norwegian har ikke meldt endringene av disse spanske innenriksflyvningene i Spania, men det er gjort det på øvrige baser utenfor Spania som har bestemt seg for å avvikles innen utgangen av november. I andre tilfeller har han sagt at selskapet kontinuerlig vurderer den økonomiske levedyktigheten i sin virksomhet, og at den, dersom den ikke er lønnsom legges ned.

 

%d bloggere liker dette: