Flyselskap

200 medarbeidere i streik ved Københavns Lufthavn

hardt lammet Flygelederstreik 200 medarbeidere i streik

Likevel har streiken ikke ført til avlyste flyvninger så langt. Det er spesielt langdistanse-rutene som kan bli påvirket.

Cirka 200 medarbeidere hos cateringselskapet Gate Gourmet nedla arbeidet tirsdag ettermiddag klokken 15. Derfor vil ingen mat og drikke bli levert til de fleste avganger som skal lette fra Københavns Lufthavn i dag onsdag.

Streiken skyldes misnøye med ledelsen hos Gate Gourmet som har valgt å si opp en rekke lokale avtaler, som er nedskrevet i selskapets personal-håndbok. Ifølge 3F gjelder avtalene blant annet at enkelte ansatte over 50 år har rett til en ekstra uke ferie.

200 medarbeidere i streik

200 medarbeidere i streik – i strid med avtalen

I tillegg er det en avtale for arbeidstakere over 55 år med lang ansiennitet. De har rett til permisjon med lønn og støtte til behandling med kiropraktor eller fysioterapeut.

Det skyldes også en lengre prosess med dårlig psykososialt arbeidsmiljø i selskapet. Streiken er i strid med avtalen, og formannen for 3F Kastrup, håper at de streikene straks vil gjenoppta arbeidet.

 «Jeg vet at de tillitsvalgte har bedt medlemmene om å komme tilbake til arbeid, og de håper at situasjonen skal normaliseres så raskt som mulig,» sier Henrik Bay-Clausen.

Han legger til at «klimaet hos Gate Gourmet kunne være bedre.»

Ingen innstilte avganger – SAS har varslet passasjerene

SAS info: Due to an illegal strike at Gate Gourmet at Copenhagen airport, flights out of and returning to Copenhagen will have very limited or no catering.
Thanks for your understanding & cooperation.
Your SAS team

 

Likevel har streiken ikke ført til innstilte avganger, men spesielt langdistanse-ruter kan komme avsted uten å måtte få lastet catering i København.

Totalt er det over 500 ansatte hos Gate Gourmet som er ansvarlig for det meste av flycateringen ved flyplassen.