Flyselskap

Emirates ønsker sin A380 nr. 100 velkommen til flåten!

velkommen til

Emirates feirer i dag en milepæl ved leveransen av sin Airbus A380 nummer 100. Feiring og seremoni foregår på Airbus’ leveringssted i Hamburg.

H.H. Sheikh Ahmed bin Saed Al-Maktoum, styreformann og administrerende direktør i Emirates ledet seremonien. Også tilstede er Sir Tim Clark, President Emirates Airline, Tom Enders, Airbus Chief Executive Officer, Dominic Horwood, Rolls-Royce, direktør for Customer and Services, H.E. Ali Al Ahmed, De forente arabiske emirater-ambassadør i Tyskland og Frank Horch, senator for økonomi, transport og innovasjon i Hamburg.

”Dette er et enormt øyeblikk for Emirates, Airbus og for mange av våre partnere involvert i A380-programmet. Det er ingen tvil om at A380 har hatt positiv effekt på luftfartøyproduksjon og den utvidede luftfartsindustrien. Programmet har dannet grunnlag for hundretusenvis av jobber og stimulerer innovasjon og produktutvikling i mange relaterte sektorer, som bakkehåndtering, catering, flyplassfasiliteter og kabinprodukter for å nevne noen,” fortalte Sheikh Ahmed.

”Et annet viktig poeng er at A380 har løftet ombordopplevelsen for våre kunder til et nytt nivå. Flymodellen er i seg selv et kunststykke i ingeniørskap. Det er verdens største kommersielle passasjer-jet, men likevel stillegående og effektivt. I Emirates har vi benyttet modellen til å redefinere tankegangen rundt våre tjenester og opplevelser ombord. Vår flybesetning elsker å fly den, og våre kunder elsker å fly med den,” la Sheikh Ahmed til.

”Vi er ekstremt solt av vårt langvarige forhold til Emirates – et partnerskap som har vært vesentlig for A380-programmet,” sa Tom Enders. “Alle i Airbus føler på enorm tilfredstillelse ved at et så visjonært flyselskap har trodd på A380 fra begynnelsen, og valgt det som flaggskip og ryggrad i sin virksomhet. Og selvfølgelig er det alltid spennende å få positive tilbakemeldinger om flyet fra våre kunder og passasjerer, samtidig som det assosieres til Dubais suksess som verdens mest dynamiske knutepunkt for flytransport. “

Dominic Horwood fra Rolls-Royce uttalte: ”Vi ønsker å gratulerer Emirates med den store anledningen. Vi er veldig stolte av å drive deres hundrede Airbus A380, og ser fram til å bygge videre på vårt sterke forhold i årene som kommer.”

Emirates’ A380 nummer 100 er drevet av Rolls-Royce-motorer, og konfigurert i tre kabiner. First Class inneholder 14 private suiter, Business Class 76 seter og Economy består av 426 setet. Flyet inneholder også den nyoppussede Onboard Loungen. Flyet vill bli utstilt under Dubai Air Show senere i år, og vil etter det tas i kommersiell bruk.

velkommen til

 Positive effekter på luftfartsindustrien

Emirates’ A380-programmet skaper og støtter produksjonsarbeidsplasser på tvers av den globale forsyningskjeden for flyproduksjon. Airbus anslår at Emirates’ A380-bestillinger alene støtter 41.000 arbeidsplasser i Europa (direkte, indirekte eller induserte), hvorav 14.500 av disse er i Tyskland. Dette er høyt kvalifiserte arbeidsplasser som påvirker en forsyningskjede med høy verdi, noe som skaper en positiv multiplikatorvirkning i landene der Airbus har produksjon. Den anslåtte økonomiske påvirkningen av Emirates’ A380-investeringer i Europa beløper seg til 3.4 milliarder euro i bruttonasjonalprodukt i 2013/2014. I Tyskland og Frankrike har bruttonasjonalproduktet blitt påvirket med 1.2 milliarder euro i hvert land.*

I april 2015 signerte Emirates en historisk kontrakt på 8.7 milliarder euro med Rolls-Royce for Trent 900-motorer og en langvarig serviceavtale. Motorene vil drive 50 Airbus A380-maskiner som ble tatt i bruk i 2016. Avtalen, som er den største noensinne for Rolls-Royce og blant de største eksportbestillingene noensinne for et britisk selskap, var en del av Emirates pågående investeringer i Storbritannia og Europa.

Satt ny standard for flyopplevelsen

Da Emirates introduserte sitt første A380 i 2008 ble en ny standard for ombordopplevelser satt på grunn av innovasjoner som Onboard Lounge, Shower Spa, gratis Wi-Fi og avansert underholdningssystem ombord i alle kabiner, for å nevne noen.

Emirates jobber kontinuerlig med å forbedre opplevelsen ombord A380 for å sikre at kundene har en best mulig reiseopplevelse. Per dags dato har over 85 millioner passasjerer reist med en Emirates A380. Flyselskapet har implementert utallige oppgraderinger til sin A380-flåte siden 2008. Alt fra små oppgraderinger som USB-inngang i setet og elektroniske vindusskjermer, til mer omfattende som flytting av hattehyllen for å få en romsligere kabin, installasjon av nyere og bedre underholdningssystemer og den nylige oppussingen av Onboard Lounge.

Velkommen til verdens største A380-operatør

Emirates er verdens største A380-operatør, og benytter den ikoniske dobbeltdekkeren på ruter til 48 byer på seks kontinenter. Om du regner med engangsflygninger, spesielle jubileumsflygninger, testflygninger og lignende, har Emirates A380 landet på over 70 flyplasser.

Emirates har fra august 2008 gjennomsnittlig mottatt 11 A380 i året. Rekorden ble satt i regnskapsåret 2016/2017 da Emirates mottok 19.

Hyllest av Zayed

I 2018 er det hundre år siden HH Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, grunnleggeren av De forente arabiske emirater, ble født. I anledning jubileet skal A380 nummer 100 dekoreres med et hedrende emblem.

*I følge Frontier Economics analyse utført i 2015