Flyselskap

Cateringansatte fortsetter den ulovlige streiken

Cateringansatte

500 cateringansatte ved Gate Gourmet i København Lufthavn Kastrup vil fortsette den ulovlige streiken som startet tirsdag. Det opplyser fagforeningen 3F.

Dette betyr at mange av flyselskapene som flyr fra Københavns Lufthavn, fortsatt ikke kan tilby mat og drikke til passasjerene ombord.

– Ansatte har sagt nei å gå tilbake til jobb. De tillitsvalgte har vært ute og bedt dem dra tilbake på jobb, etter at vi fikke et pålegg i Arbeidsretten torsdag om å gjenoppta arbeidet, sier Henrik Bay-Clausen, leder for Kastrup avdelingen av 3F.

«Ett skift etter det andre, som møtte fredag ​​morgen, har sagt nei og fortsetter konflikten,» sa han.

Arbeidsretten beordret de streikene medarbeiderne å gå tilbake til arbeid på torsdag, da det er en ulovlig arbeidskonflikt. De streikende er også idømt å betale en bot på 30 til 35 kroner per time, i tillegg til at de også mister retten til lønn.

Bøtene vil sannsynligvis bli doblet da saken på nytt havner i Arbeidsretten fredag ​​ettermiddag, sier Henrik Bay-Clausen.

Misfornøyde cateringansatte

Medarbeiderne er misfornøyd med ledelsen av Gate Gourmet som har sagt opp en rekke lokale avtaler. Ifølge 3F gjelder avtalene blant annet at enkelte ansatte over 50 år har rett til ekstra ferie.

Dessuten er det en avtale at arbeidstakere med over 55 år lang ansiennitet kan ta permisjon med lønn og få støtte for behandling av en kiropraktor eller fysioterapeut.

Den uoffisielle konflikten begynte tirsdag klokken 15.

%d bloggere liker dette: