Flyselskap

Svenske tar over som administrerende direktør i Easyjet

Berlin Tegel administrerende direktør i Easyjet

Svenske Johan Lundgren tar over som administrerende direktør i Easyjet fra og med 1. desember i år. Det melder lavprisselskapet fredag.

Lundgren som også vil få plass i styret, tar over etter Carolyn McCall. Hun informerte styret i sommer at hun ønsket å fratre sin stilling. McCall overtar som sjef i mediegiganten ITV plc. Hun forblir i flyselskapet frem til 31. desember for å bistå med overgangen.

Johan Lundgren har over 30 års erfaring innen reisesektoren, hvorav de siste 12 var med TUI Group hvor han var konserndirektør og administrerende direktør, Mainstream Markets.

“Jeg har fløyet med, og vært en tilhenger av easyJet og dets fantastiske mennesker i mange år. Dette er en spennende tid å bli med Europas ledende flyselskap. Carolyn har bygd et fantastisk lag, og med dem ser jeg frem til å bidra til easyJets fortsatte suksess. ”

Påtroppende direktør Johan Lundgren.

Administrerende direktør i easyJet får godt betalt

Ved oppstart vil årslønnen være GBP 740 000 (MNOK 7,9). I tillegg til en årlig bonus-mulighet på inntil 200% av lønnen. En tredjedel av bonusen inngår i en tvungen, uoppsigelig i aksje-spareplan i en periode på tre år.

I tillegg er det en langsiktig insentivplan (LTIP) for å stimulere og belønne den vellykkede leveransen av forretningsstrategien og vedvarende verdiskaping for selskapets aksjonærer. Utmerkelser under LTIP vil normalt være på 250% av lønnen med en ekstra toårig holdingsperiode som kreves etter inntjening og før utgivelsen.

Om easyJet

EasyJet er et britisk lavpris flyselskap. Deres hovedbase ligger på London Luton Airport, men London Gatwick Airport er den største basen til EasyJet. EasyJet er den største operatøren av Airbus A319. I 2003 kjøpte EasyJet opp konkurrenten Go!, som var et lavprisselskap startet opp av British Airways for å møte konkurransen fra EasyJet. Selskapets grunnlegger var Stelios Haji-Ioannou, som nå eier flyselskapet Stelios Airlines. I mai 2013 startet Easyjet opp med en daglig rute til Bergen Lufthavn Flesland som den første ruten til Norge.

%d bloggere liker dette: