Flyselskap

Cathay Pacific – tilbud fra Skandinavia

Cathay Pacific tilbud fra Skandinavia

Vi har tidligere publisert artikkelen om at Cathay Pacific endelig lander i Skandinavia. Dessverre skjer dette igjen i København og ikke i Oslo, men sjekk prisene.

Nå er selskapet på banen med tilbudspriser for å fylle flyene. Den første avreisen fra Hong Kong finner sted 2. mai, og ruten vil bli betjent tre ganger i uken til slutten av oktober i sesongen. Ruten vil bli fløyet fra Kastrup  mandag, onsdag og fredag.

Cathay Pacific vil sette inn ett av sine nye Airbus A350-900-fly, utstyrt med 280 seter i en tre-klasses konfigurasjon. Fremst i flyet er 38 seter på Business Class, 28 Premium Economy seter og totalt 214 passasjerer i Economy Class. Det blir den første A350-ruten fra Kastrup.

OK, so far so good !. Selskapet har også per sin hjemmeside definert priser fra Oslo.

Danske sidene

Uten å være en «einsteiner» i matematikk, er det billigere å reise fra Oslo til Bali, samtidig er det mer rimelig å starte reisen i København, med tanke på at man får nesten tilsvarende pris i Premium Economy. Husk differansen mellom NOK & DKK. God tur.

Dynamic Pricing – tilbud fra Skandinaiva

En form for prissetting som brukes i reiselivsnæringen, er dynamisk prissetting. Da er det ikke en fast pris på produktet – selgeren og kjøperen forhandler og blir enige om prisen. Prisen kan variere fra handel til handel avhengig av hva selger og kjøper blir enige om. For å kunne benytte dynamisk prissetting må bedriften legge til rette for at prisen raskt kan endres. Hoteller, flyselskaper og turoperatører benytter ofte dynamisk prissetting.

Vi kan også snakke om psykologisk prising. Da settes prisen så nær forbrukernes «terskelverdi» som mulig, uten å gå over den. Prisen kan bli oppfattet som lav uten at den egentlig er det.

Om selskapet

Cathay Pacific, IATA-kode CX, medlem av Oneworld-alliansen, er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

%d bloggere liker dette: