Flyselskap

Veksten fortsetter, ny rekord i oktober på Torp

Veksten fortsetter

I oktober reiste 183 981 passasjerer til/fra lufthavnen og aldri før har så mange reisende benyttet Torp i oktober måned. Veksten er på 43,5 % i forhold til året før. 

Det er utenrikstrafikken som vokser og i oktober var det en vekst på hele 60,3 %. Utenrikstrafikken i oktober utgjorde totalt 150 032 passasjerer. Antall innenriksreisende var 33 949 mot 34 607 passasjerer i fjor. En liten nedgang på 1,9 %.

Nærmer seg 2 millioner

I årets første 10 måneder har 1 670 095 passasjerer reist til/fra Torp, en vekst på hele 40 % i forhold til samme periode i fjor. Antallet reisende nærmer seg dermed 2 millioner på årsbasis for første gang i Torps historie.

Suksess med Paulsen buss fra Horten kai til Torp og rekordstor trafikk med NSB

«Vi har lagt bak oss en svært hektisk høst og flyene fylles stadig bedre. I oktober hadde vi flere charter enn normalt fra Torp i forbindelse med skolens høstferie. Ellers gleder vi oss over utviklingen til Paulsen Buss fra Horten. De startet i våres et nytt busstilbud fra fergekaia i Horten direkte til Torp. Bussruten kom i gang fordi kollektivtilbudet på denne strekning var fraværende og Torp så et potensial for å tiltrekke seg enda flere Østfoldinger. Tilbudet har blitt meget godt mottatt i markedet. Antall reisende er nå åtte ganger så høyt som det var den første måneden Paulsen Buss betjente strekningen.

NSB har betjent TORP stasjon i snart 10 år, og har en kraftig vekst. De har allerede passert totaltrafikken for fjoråret på ca. 120 000 reisende og vi antar at de nærmer seg 170 000 reisende og klar ny rekord i år.
At stadig flere reiser kollektivt til Torp er bra for Torp som er fokusert på miljøet og ønsker å utvikle et bærekraftig tilbringersystem», sier Tine Kleive-Mathisen.